Nieuwsbrief Atlas Leefomgeving

Nummer 16, april 2018

De Atlas Leefomgeving is dé nationale verzamelplaats van digitale kaarten en bijbehorende achtergrondinformatie over een gezonde leefomgeving. Iedereen kan er actuele informatie vinden over milieufactoren zoals geluidhinder, luchtkwaliteit en beschikbaarheid van groen. De Atlas Leefomgeving bespaart professionals werk. Dat komt niet alleen door de vele mogelijkheden om binnen de Atlas kaarten te combineren, maar ook door samenwerkingsplekken binnen de website te gebruiken. De Atlas levert daarnaast een bijdrage aan het open-databeleid van de overheid.

Meld u aan: Atlas Werkconferentie 17 april 2018

Op dinsdag 17 april organiseren we de Atlas Werkconferentie Bouwen aan een gezonde en groene leefomgeving in de RAI in Amsterdam. We zoeken dit jaar de verbinding met de duurzaam gebouwde omgeving om samen een gezonde en groene leefomgeving een stap dichterbij te brengen. De aanmelding is geopend! Benieuwd naar het programma? Dat verschijnt eind deze week op de Atlas Leefomgeving. Houd de website dus in de gaten!

Nieuw: het thema Recreatie

Het wordt warmer buiten, de vogels beginnen weer te fluiten en de planten en bloemen staan in bloei. De winterjas aan de kapstok en hup, lekker naar buiten. Een mooi moment om onze nieuwe themapagina Recreatie te lanceren. 

Zwerfafvalophaalregeling (ZOR): minder plastic soep

Begin dit jaar ging de landelijke Zwerfafvalophaalregeling (ZOR) van kracht. Deze regeling houdt in dat door derden langs de oevers verzameld afval kosteloos wordt afgevoerd en verwerkt. Rijkswaterstaat wil zo stimuleren dat er meer samenwerkingsverbanden en lokale initiatieven komen die zwerfafval in rivieren en langs oevers verzamelen. Waarom is dit belangrijk?

Heel veel Citizen science op de GLOBE-dag 2018

Het startschot van de inspirerende GLOBE-dag op 27 maart 2018 werd gegeven door rector magnificus Arthur Mol van Wageningen University & Research. Hij geeft aan dat ook GLOBE een goed voorbeeld is van Citizen science. GLOBE is een wereldwijd netwerk van 30.000 scholen in 117 landen waarin leerlingen met metingen in het milieu bijdragen aan onze kennis.

 

 

 

Als u de nieuwsbrief per e-mail wilt ontvangen kunt u zich opgeven via de aanmeldknop rechtsboven deze nieuwsbrief.

Foto's: Eigen materiaal, Nationale beeldbank en Pixabay

   

 

 

Want to know more about the Atlas Living Environment? Sign up for our newsletter!

Aanmelden nieuwsbrief