Hoe kunnen toerisme en natuur elkaar versterken? Nog nooit zijn er zoveel Nederlanders in eigen land op vakantie geweest. Volgens dagblad Trouw zoeken ze vooral rust en natuur. Maar wat heeft toerisme voor gevolgen voor de natuur?
Snuffelfiets: inwoners provincie Utrecht zetten luchtkwaliteit op de kaart Al fietsend de luchtkwaliteit meten en op de kaart zetten? Dat doen 500 inwoners van de provincie Utrecht al een jaar lang in het experiment Snuffelfiets.
Annulering Atlas Werkconferentie 14 mei ‘Verken uw leefomgeving’ Op 23 maart zijn door het kabinet aanvullende maatregelen genomen in verband met het bestrijden van het Coronavirus. Waaronder het verbod van bijeenkomsten tot 1 juni 2020.
Nieuw: kaart Meetlocaties PFAS voor tijdelijke achtergrondwaarden Een nieuwe kaart toont de gebruikte meetlocaties voor de afleiding van de tijdelijke achtergrondwaarden PFAS in landbodem.
Bomen leveren belangrijke ecosysteemdiensten voor de stad Zaterdag 21 maart is het 'International Day of Forest'. Op deze dag roepen de Verenigde Naties iedereen op om even stil te staan bij het belang van bossen en bomen.
Nieuwe kaarten tonen aantal baby's en kinderen in oude woningen, basisscholen en kinderdagverblijven Het lood in kraanwater is soms te hoog. Dit is vooral het geval bij oude huizen gebouwd voor 1960 waar nog loden leidingen aanwezig zijn. Dit blijkt uit een onlangs gepubliceerd RIVM-rapport.
Geluid- en luchtkwaliteit sterk verbeterd in Maastricht na inrichting Groene Loper De Atlassen zijn voortdurend in ontwikkeling. Kort geleden is de Geluidskaart wegverkeer vernieuwd en eerder dit jaar de luchtkwaliteitskaarten.
RIVM: stookalert bij ongunstig weer en slechte luchtkwaliteit Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) raadt sinds vorige week het stoken van hout af bij ongunstige weersomstandigheden en/of een slechte luchtkwaliteit.
Gezond in de stad De gezonde leefomgeving: we willen het allemaal en we hebben de kennis om het uit te voeren. Maar hoe zorgen we ervoor dat dit ook echt gebeurt?