Hoor, de wind waait door de windturbines Nieuw op Atlas Leefomgeving is de kaart Windturbines. Deze geeft een beeld van de locatie en de hoogte van windmolens in Nederland. Want wist je dat onze windmolens steeds hoger worden?
Blog: Een brief namens Mark Rutte! Het begon allemaal met een brief aan minister-president Mark Rutte. In haar blog ‘Mama, de wereld stroomt onder’ schrijft Atlas-medewerker Dieneke Schram over haar zoontje Finn (10).
Verken de buurt van... Hans-Peter Elke maand checkt een Nederlander zijn/haar plek! Hans-Peter (51) heeft maar liefst twee woonplekken.
Hoe zorg je voor meer rust in een stad? Hoor het van een stadsmaker! Door corona weten we hoe een stille stad eruitziet en klinkt. Dat waren we bijna vergeten. Stille straten en gesloten cafés willen we niet, maar rustige plekken om te ontspannen des te meer.
Annulering Atlas Werkconferentie 14 mei ‘Verken uw leefomgeving’ Op 23 maart zijn door het kabinet aanvullende maatregelen genomen in verband met het bestrijden van het Coronavirus. Waaronder het verbod van bijeenkomsten tot 1 juni 2020.
Nieuw: kaart Meetlocaties PFAS voor tijdelijke achtergrondwaarden Een nieuwe kaart toont de gebruikte meetlocaties voor de afleiding van de tijdelijke achtergrondwaarden PFAS in landbodem.
Bomen leveren belangrijke ecosysteemdiensten voor de stad Zaterdag 21 maart is het 'International Day of Forest'. Op deze dag roepen de Verenigde Naties iedereen op om even stil te staan bij het belang van bossen en bomen.
Slim dakgebruik biedt kansen voor leefomgeving We krijgen steeds vaker te maken met extremer weer ten gevolge van klimaatverandering. Tegelijkertijd staat de energietransitie voor de deur. We moeten omschakelen naar alternatieve brandstoffen.
Nederlandse steden niet op hitte gebouwd Het was warm, warmer, het warmst de afgelopen weken. Steden in Nederland zijn niet op deze hitte gebouwd. In de stad wordt het gemiddeld veel warmer dan op het platteland.
Gezond in de stad De gezonde leefomgeving: we willen het allemaal en we hebben de kennis om het uit te voeren. Maar hoe zorgen we ervoor dat dit ook echt gebeurt?