Hoe gebruik je de nieuwe tool Vind je plek? Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe tool Vind je plek. Deze tool helpt om een leefomgeving te vinden die bij jouw persoonlijke wensen past.
Goede voornemens voor het klimaat? Zo haal je ze in 2025 wel! Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk.
Geen plakplaatjes bij de supermarkt, maar dier- en plantensoorten sparen Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Er is nu nog maar 15 procent over van de biodiversiteit die Nederland ooit had.
Plastic waterflesjes in de natuur? Dat is verleden tijd! Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de Openbare Drinkwaterpunten-kaart. Deze kaart geeft een overzicht van alle openbare watertappunten in Nederland.
Uitnodiging workshop: Bewoners denken mee: moetje of gouden greep? Op dinsdag 25 oktober van 16.00 – 17.00 uur organiseert de Atlas Leefomgeving wederom een online workshop. Participatie consultant Wyko Coopman laat je zien hoe je met behulp van
Vier de natuur en doe dit weekend mee met Fête de la Nature Heb jij zin in een feestje in de natuur? Doe dan mee aan het natuurfestival Fête de la Nature van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september.
Een frisse start van het nieuwe jaar? Het einde van 2017 valt nu echt niet meer te ontkennen. Voor de meeste mensen een groot feest, maar voor de luchtwegen van veel Nederlanders toch iets minder.
Stevige geodata-ambities bij Avans, een interview De Atlas wordt inmiddels door heel wat partijen omarmd. Zo ook door docenten. We spreken Maurits Dorlandt van Avans: "Ik geloof heilig in deze vorm van informatievoorziening."
Milieu-effecten stoppen niet bij de grens Op veel gebieden vindt er samenwerking met Duitsland plaats. Er wordt ook hard gewerkt aan grensoverschrijdend kaartmateriaal. Dat is nog een hele uitdaging.