Hoe gebruik je de nieuwe tool Vind je plek? Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe tool Vind je plek. Deze tool helpt om een leefomgeving te vinden die bij jouw persoonlijke wensen past.
Goede voornemens voor het klimaat? Zo haal je ze in 2025 wel! Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk. We worstelen allemaal met bepaalde keuzes, zo ook het Atlas-team.
Geen plakplaatjes bij de supermarkt, maar dier- en plantensoorten sparen Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Er is nu nog maar 15 procent over van de biodiversiteit die Nederland ooit had. Dat moet anders, dachten biodiversiteitspioniers Matthijs en Daan.
Mijlpalen moet je vieren! Op 14 mei 2020 lanceerden wij Check je plek. Hier gingen maanden noeste arbeid en denk- en rekenwerk aan vooraf.
Blog: wat leren mijn kinderen over plastic? De scholen zijn weer begonnen. Atlas-medewerker Dieneke Schram kan weer ongestoord aan Atlas Leefomgeving werken. Dat is fijn, maar ze genoot soms ook van het thuisonderwijs.
Watervriendelijke tuin: eerste hulp bij veranderend klimaat Wat kun je zelf doen om je leefomgeving te verbeteren? Het Atlas-team gaat op bezoek bij drie experts. Vorige keer namen we een kijkje in de tuin van Moesmeisje Kim Nelissen.
Slim dakgebruik biedt kansen voor leefomgeving We krijgen steeds vaker te maken met extremer weer ten gevolge van klimaatverandering. Tegelijkertijd staat de energietransitie voor de deur. We moeten omschakelen naar alternatieve brandstoffen.
Nederlandse steden niet op hitte gebouwd Het was warm, warmer, het warmst de afgelopen weken. Steden in Nederland zijn niet op deze hitte gebouwd. In de stad wordt het gemiddeld veel warmer dan op het platteland.