Hoe gebruik je de nieuwe tool Vind je plek? Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe tool Vind je plek. Deze tool helpt om een leefomgeving te vinden die bij jouw persoonlijke wensen past.
Goede voornemens voor het klimaat? Zo haal je ze in 2025 wel! Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk. We worstelen allemaal met bepaalde keuzes, zo ook het Atlas-team.
Geen plakplaatjes bij de supermarkt, maar dier- en plantensoorten sparen Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Er is nu nog maar 15 procent over van de biodiversiteit die Nederland ooit had. Dat moet anders, dachten biodiversiteitspioniers Matthijs en Daan.
Heet, heter, heetst. Hoe houd jij het koel? Het belooft heet te worden komende week. Temperaturen boven de 30 graden en boven de 35°C wordt niet uitgesloten. Waar wordt het heet en waar kan je afkoeling vinden? Lees het hier.
Nieuwe Waterkwaliteitscheck geeft beter inzicht in gezondheidsrisico’s van water in bebouwde omgeving Water en groen in steden en dorpen hebben veel positieve effecten op de volksgezondheid en de leefomgeving. Maar water kan ook risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen.
Groen kun je doen De terrassen gaan met gepaste afstand weer open, maar de meeste mensen werken nog thuis. Kijk op Check je plek hoe klimaatbestendig jouw leefomgeving is.
Gebruikersonderzoek Atlas mobiel Atlas Leefomgeving gaat naar mobiel! Om de kaart op mobile telefoon zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken hebben wij jouw feedback nodig.
Check je plek staat live! Atlas Leefomgeving lanceert donderdag 14 mei de nieuwe tool Check je plek. Vul je adres in en krijg met één klik op de knop een overzicht van de kwaliteit van je leefomgeving.
Doe jij ook mee met challenge Toerist vanuit eigen huis? Doe jij de komende twee weken ook mee met onze challenge Toerist vanuit eigen huis? Met deze challenge willen wij mensen meer bewust maken van hun leefomgeving.
Zwerfinator Dirk Groot zet zwerfafval op de kaart Atlas Leefomgeving introduceert binnenkort een nieuw thema: afval. Dirk Groot was betrokken bij dit thema. Hij raapt en registreert al jarenlang zwerfafval.