Hoe gebruik je de nieuwe tool Vind je plek? Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe tool Vind je plek. Deze tool helpt om een leefomgeving te vinden die bij jouw persoonlijke wensen past.
Goede voornemens voor het klimaat? Zo haal je ze in 2025 wel! Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk. We worstelen allemaal met bepaalde keuzes, zo ook het Atlas-team.
Geen plakplaatjes bij de supermarkt, maar dier- en plantensoorten sparen Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Er is nu nog maar 15 procent over van de biodiversiteit die Nederland ooit had. Dat moet anders, dachten biodiversiteitspioniers Matthijs en Daan.
“Het gaat om onze toekomst”; jongeren verdienen een structurele plek aan tafel De volle focus op klimaat en een structurele plek voor jongeren aan de politieke tafel. Daar werkt de Jonge Klimaatbeweging (JKB) aan.
'Hoor de Hofbogen'; er zit muziek in stadsnatuur Met zeven stadsprojecten maakt Rotterdam ruimte voor groen en biodiversiteit. Tegelijkertijd wil Rotterdam geluidsoverlast aanpakken.
De Atlas-kaarten voor XYZ-generatie in een andere dimensie bij Feel It! De Atlas was onderdeel van Feel It De Expo! binnen het programma Arts & Culture van Amsterdam Dance Event (ADE).
Update thema Geluid Onze themapagina’s van Geluid zijn ge-updatet. We gebruiken duidelijke taal en meer beeld om de website toegankelijker te maken. De Atlas is namelijk voor iedereen. Foto Paul Bijkerk
Bodem dooie boel? Schijn bedriegt! Wat kun je zelf doen om je leefomgeving te verbeteren? Het Atlas-team bezoekt drie experts. We namen eerder een kijkje in de tuin van moesmeisje Kim Nelissen en meteoroloog Grieta Spannenburg.
Haal een frisse neus op je thuiswerkdag of in je staycation Nu de regels per 1 juli een beetje zijn versoepeld, kan er steeds meer in tijden van corona. Maar ook na 1 juli werken nog steeds veel mensen thuis.