Hoe gingen onze voorouders met hitte om? Na alle regen lijkt de zomer misschien toch te komen. Dat hopen we dan maar. Hoe gingen mensen twee eeuwen geleden met hitte om?
Duurzaam verbouwen, hoe pak je dat aan? Volgens het Klimaatakkoord van de Rijksoverheid moet onze energievoorziening vóór 2050 bijna geheel duurzaam en klimaatneutraal zijn.
Hoeveel geluid is er in jouw gemeente? Atlas presenteert nieuwe kaarten vanuit de richtlijn Omgevingslawaai Woon je in een grootstedelijk gebied met meer dan 100.000 inwoners aangewezen door het rijk?
Hoe slim is jouw tuin? Doe mee met Pientere Tuinen en onderzoek je eigen tuinbodem! Hoe goed is jouw tuin voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering? In het project Pientere Tuinen meten mensen zelf in hun eigen tuin het bodemvocht en de bodemtemperatuur.
Meer biodiversiteit in je tuin? Kies de goede planten uit! Uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal blijkt dat een kwart van de Nederlandse tuinbezitters graag planten in hun tuin zet die goed zijn voor bijen, vlinders en andere insecten.
Hunebedden en grafheuvels: ‘oude stenen’ kijken in de natuur 'Gaan jullie weer naar die ouwe zooi kijken?' Dat kreeg ik vaak te horen op vakantie in Ierland. Een paar reisgenoten en ik wilden steeds oude Keltische overblijfselen bekijken.
Aan de slag met Klimaatadaptatie? Hier doe je dat! Klimaatverandering raakt ons allemaal. Recent onderzoek laat zien dat klimaatverandering nu al leidt tot meer sterfte door hitte.
Wat weten we dankzij de snuffelfietsers? Vorig jaar mei schreven we over het Snuffelfiets-experiment in de provincie Utrecht. Vijfhonderd fietsers hadden toen 400.000 kilometer afgelegd met een meetkastje aan het stuur.