Werk jij ook mee aan een groene, duurzame en gezonde leefomgeving? De Atlas Leefomgeving vierde op 14 april 2022 haar 15e verjaardag in het Hof van Cartesius in Utrecht. Samen met alle partners die de afgelopen jaren hard meewerkten aan de Atlas.
Atlas bestaat 15 jaar! Kijk mee terug met ons lustrumfeest! De Atlas Leefomgeving bestaat 15 jaar. Dat vierden wij met een lustrumfeest in het Hof van Cartesius in Utrecht.
Uitnodiging workshop: Is data essentieel voor succesvol participeren? Op dinsdag 31 mei van 16.00 – 17.00 uur organiseert de Atlas Leefomgeving de eerste van de nieuwe reeks maandelijkse online workshops.
De otter is terug en ander positief natuurnieuws uit 2021 Met al het sombere nieuws van het afgelopen jaar is het tijd om terug te blikken op het positieve natuurnieuws uit 2021.
Maak een reis door 12.000 jaar landschapsgeschiedenis Hoe veranderde een grote, koude en dunbevolkte steppe in het dichtbevolkte Nederland van nu waarin elke vierkante meter een functie heeft?
Workshop REV co-creatie: persona’s als basis voor Atlas Leefomgeving kaarten Op dinsdag 25 januari 2022 organiseert de Atlas Leefomgeving de vierde workshop van een reeks maandelijkse online workshops. De Atlas Leefomgeving heeft binnen het thema veiligheid kaartbeelde
Hoe kunnen toerisme en natuur elkaar versterken? Nog nooit zijn er zoveel Nederlanders in eigen land op vakantie geweest. Volgens dagblad Trouw zoeken ze vooral rust en natuur. Maar wat heeft toerisme voor gevolgen voor de natuur?
Snuffelfiets: inwoners provincie Utrecht zetten luchtkwaliteit op de kaart Al fietsend de luchtkwaliteit meten en op de kaart zetten? Dat doen 500 inwoners van de provincie Utrecht al een jaar lang in het experiment Snuffelfiets.
"Ik zoek een gezondere woonplek" Er komen geregeld vragen, tips en opmerkingen binnen bij het Atlasteam. Zoals een mevrouw die vraagt wat de gezondste plek van het land is.
Waterverneveling, legionella en natte koeltorens De airconditioning staat weer aan in het merendeel van de gebouwen. De natte koeltorens kunnen dus extra aan de bak.