Stadslandbouw, niet zomaar een trend! Stadslandbouw is sterk in opkomst. In steeds meer steden gebruiken stadsbewoners onbenutte stukjes land voor voedselproductie.
Atlas Leefomgeving werkt samen met PBL aan Atlas van de Regio Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) lanceert op 10 november de Atlas van de Regio.
Verken de buurt... Ketty uit Weert Elke maand checkt een Nederlander zijn/haar plek! Dit keer de beurt aan Ketty (68).
At Atlas lanceert social mediacampagne Check je plek Jaaaa, het is zo ver! Je kunt ons nu ook op Facebook en Instagram volgen.
Waar is het licht in Nederland en mag dat iets minder? Met de Nacht van de Nacht vraagt Natuur- en Milieufederaties jaarlijks aandacht voor lichtvervuiling. De zestiende editie op zaterdag 24 oktober wordt door corona anders dan anders.
Ontwerpen met de Atlas Leefomgeving in Aalten Wist je dat je de Atlas Leefomgeving ook kan gebruiken om een veilige en gezonde leefomgeving te ontwikkelen?
Hoe is de luchtkwaliteit verdeeld over Nederland en Europa? De luchtkwaliteit verbeterde de afgelopen jaren, maar nog steeds worden mensen ziek door luchtvervuiling. Hoe scoort Nederland als het gaat om luchtkwaliteit? En de rest van Europa?
Mijlpalen moet je vieren! Op 14 mei 2020 lanceerden wij Check je plek. Hier gingen maanden noeste arbeid en denk- en rekenwerk aan vooraf.
Blog: wat leren mijn kinderen over plastic? De scholen zijn weer begonnen. Atlas-medewerker Dieneke Schram kan weer ongestoord aan Atlas Leefomgeving werken. Dat is fijn, maar ze genoot soms ook van het thuisonderwijs.
Watervriendelijke tuin: eerste hulp bij veranderend klimaat Wat kun je zelf doen om je leefomgeving te verbeteren? Het Atlas-team gaat op bezoek bij drie experts. Vorige keer namen we een kijkje in de tuin van Moesmeisje Kim Nelissen.