Uitnodiging inspiratiesessie 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee? ' De ‘Bodemkaart van Nederland’ stond in de top 15 best bezochte kaarten 2024 van de Atlas Leefomgeving. Zo’n 35.000 bezoekers bezochten de kaart.
"God schiep de aarde maar de Nederlanders Nederland" - drie boeken over water Duik deze Boekenweek onder in de wondere waterwereld. Het mooie aan lezen is dat je dit kunt doen met je voeten op het droge.
Wat is de impact van overstromingen en extreme natheid op onze flora en fauna? Het wordt natter en de zeespiegel gaat stijgen. Dat weten we van de KNMI-scenario’s van vorig jaar. Overstromingen en extreme natheid hebben niet alleen invloed op de mens.
Annulering Atlas Werkconferentie 14 mei ‘Verken uw leefomgeving’ Op 23 maart zijn door het kabinet aanvullende maatregelen genomen in verband met het bestrijden van het Coronavirus. Waaronder het verbod van bijeenkomsten tot 1 juni 2020.
Nieuw: kaart Meetlocaties PFAS voor tijdelijke achtergrondwaarden Een nieuwe kaart toont de gebruikte meetlocaties voor de afleiding van de tijdelijke achtergrondwaarden PFAS in landbodem.
Bomen leveren belangrijke ecosysteemdiensten voor de stad Zaterdag 21 maart is het 'International Day of Forest'. Op deze dag roepen de Verenigde Naties iedereen op om even stil te staan bij het belang van bossen en bomen.
"Ik zoek een gezondere woonplek" Er komen geregeld vragen, tips en opmerkingen binnen bij het Atlasteam. Zoals een mevrouw die vraagt wat de gezondste plek van het land is.
Waterverneveling, legionella en natte koeltorens De airconditioning staat weer aan in het merendeel van de gebouwen. De natte koeltorens kunnen dus extra aan de bak.