Zwemmen tussen wolkenkrabbers: hoe gaat Rotterdam met hitte om? Deze zomer hadden we geen officiële hittegolf, maar heet was het wel, zeker in Rotterdam. Middenin een stad kan het lastig zijn om het hoofd koel te houden.
Terugblik Atlasconferentie 2024: de wereld van generatie Alpha Atlas Leefomgeving organiseerde samen met Register Externe Veiligheid op donderdag 12 september de Atlasconferentie op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem.
Symposium 25 jaar CLO: de rol van feiten en cijfers in het maatschappelijk debat Ben jij benieuwd hoe jouw leefomgeving er voor staat? Kom dan naar het symposium De rol van feiten en cijfers in het maatschappelijk debat op dinsdag 1 oktober in Wageningen.
Mijn droom: meer ruimte voor natuur in de stad Atlas-medewerker Stéphanie Wesselink is een geboren en getogen Rotterdammer en een echt stadsmens. Maar ze is ook gek op de natuur. Die staat onder druk in steden.
Monumentale bomen op de kaart Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe kaart Monumentale Bomen. Deze kaart laat alle bomen uit het Landelijk Register van Monumentale Bomen van de Bomenstichting zien.
Van World Biodiversity Day naar bee-odiversity in mijn achtertuin Biodiversiteit is een voorwaarde voor ons welzijn en onze gezondheid. Dat maakte de World Health Organization (WHO) duidelijk op 22 mei, de internationale dag van de biodiversiteit.
Een frisse start van het nieuwe jaar? Het einde van 2017 valt nu echt niet meer te ontkennen. Voor de meeste mensen een groot feest, maar voor de luchtwegen van veel Nederlanders toch iets minder.
Stevige geodata-ambities bij Avans, een interview De Atlas wordt inmiddels door heel wat partijen omarmd. Zo ook door docenten. We spreken Maurits Dorlandt van Avans: "Ik geloof heilig in deze vorm van informatievoorziening."
Milieu-effecten stoppen niet bij de grens Op veel gebieden vindt er samenwerking met Duitsland plaats. Er wordt ook hard gewerkt aan grensoverschrijdend kaartmateriaal. Dat is nog een hele uitdaging.