Werken aan een biodiverse omgeving is werken aan onszelf Met zijn stichting Bac2Nature wil Marco van Es meer kennis ontsluiten over waarom het voor onze gezondheid belangrijk is om in contact te komen met bacteriën uit de natuur.
Atlasconferentie: de wereld van generatie Alpha Op 12 september 2024 organiseert Atlas Leefomgeving de jaarlijkse Atlasconferentie.
Wat kun je wel doen in de kerstvakantie? Je mag deze kerstvakantie een heleboel niet. Niet op reis, niet uiteten en niet gezellig met veel familieleden bij elkaar komen. Heel jammer natuurlijk. Maar wat kan er wel?
Binnenkort op Atlas Leefomgeving: afval op de kaart Een nieuw jaar betekent voor de Atlas Leefomgeving nieuwe kaarten. Zo gaan wij dit jaar afval op de kaart zetten. Relatiemanager Bob Smit was betrokken bij het nieuwe thema afval.
Verken de buurt van …. At Atlas Het afgelopen jaar was een bewogen jaar. Jouw leefomgeving werd belangrijker dan ooit! Nooit werkten wij zoveel vanuit huis.
Kerstboom adopteren? Ja, dat kan! Nog goed voor het milieu ook! Het is weer bijna kerst. Ga je deze keer voor een kleine, volle boom? Of ga jij voor groot, groter, grootst? Het uitzoeken van een kerstboom is elk jaar weer een feest.
Workshop: herken natte koeltorens met kunstmatige intelligentie Werk jij bij een Omgevingsdienst? Volg op dinsdagochtend 12 januari 2021 de digitale workshop Herken natte koeltorens met kunstmatige intelligentie.
Nieuwe kaart laat bodemdaling in Nederland zien Bodembeweging is actueel. Denk aan de aardbevingen in Groningen of de huizen in veengebieden die scheuren en verzakkingen vertoonden afgelopen zomer door de droogte.
Voor 42 euro meet u zelf fijnstof De technologie voor het meten van luchtkwaliteit verandert momenteel snel. Iedereen kan nu zelf de luchtkwaliteit meten met goedkope meetapparaatjes.
Hoe licht is Nederland? Het was zaterdag 27 oktober Nacht van de Nacht. Bedrijven en gemeenten doofden de lichten van gebouwen en reclameverlichting. Maar waarom een Nacht van de Nacht?