Hoe gingen onze voorouders met hitte om? Na alle regen lijkt de zomer misschien toch te komen. Dat hopen we dan maar. Hoe gingen mensen twee eeuwen geleden met hitte om?
Duurzaam verbouwen, hoe pak je dat aan? Volgens het Klimaatakkoord van de Rijksoverheid moet onze energievoorziening vóór 2050 bijna geheel duurzaam en klimaatneutraal zijn.
Poëzie is overal, als je maar goed kijkt. Ontdek per fiets of te voet poëzie in de natuur Van 25 tot en met 31 januari was het Poëzieweek. Het thema was ‘Thuis’. Maar als het aan Atlas Leefomgeving ligt, inspireren gedichten juist om niet thuis te blijven.
Inspiratiesessie: Genoeg beweging voor iedereen, wat werkt? We weten het allemaal: bewegen is gezond. Ruim de helft van de Nederlanders heeft goede voornemens voor 2024.
Nieuwe kaart laat bodemdaling in Nederland zien Bodembeweging is actueel. Denk aan de aardbevingen in Groningen of de huizen in veengebieden die scheuren en verzakkingen vertoonden afgelopen zomer door de droogte.
Voor 42 euro meet u zelf fijnstof De technologie voor het meten van luchtkwaliteit verandert momenteel snel. Iedereen kan nu zelf de luchtkwaliteit meten met goedkope meetapparaatjes.
Hoe licht is Nederland? Het was zaterdag 27 oktober Nacht van de Nacht. Bedrijven en gemeenten doofden de lichten van gebouwen en reclameverlichting. Maar waarom een Nacht van de Nacht?