Hoe gingen onze voorouders met hitte om? Na alle regen lijkt de zomer misschien toch te komen. Dat hopen we dan maar. Hoe gingen mensen twee eeuwen geleden met hitte om?
Duurzaam verbouwen, hoe pak je dat aan? Volgens het Klimaatakkoord van de Rijksoverheid moet onze energievoorziening vóór 2050 bijna geheel duurzaam en klimaatneutraal zijn.
Verbeteren van luchtkwaliteit leidt altijd tot gezondheidswinst Onlangs geleden deden het Longfonds, zorgverleners en wetenschappers een dringende oproep aan de Tweede Kamer.
Op ontdekkingstocht door ons groene erfgoed Het weekend van 14 en 15 september is het Open Monumentendag. Het thema is 'Plekken van plezier'. Ook in de natuur zijn dergelijke plekken te ontdekken.
Samen meten-portaal vernieuwd Steeds meer mensen meten zelf de luchtkwaliteit. Het RIVM heeft een 'samen meten' portaal om de resultaten met elkaar te delen. Eind maart is dit portaal vernieuwd.
Veel minder fijnstof in de lucht, maar we zijn er nog niet In de Atlas Leefomgeving staan vanaf 2013 de jaargemiddelde kaarten van fijnstof. Deze kaarten geven de gemiddelde concentraties van fijnstof (PM10) over het hele land weer.
HAS-studenten onderzoeken hoe Atlas Leefomgeving inzetbaar is in basisonderwijs De Atlas Leefomgeving biedt interessante mogelijkheden voor het onderwijs. Maar dan moeten leerlingen de Atlas wel kunnen gebruiken.
Slim dakgebruik biedt kansen voor leefomgeving We krijgen steeds vaker te maken met extremer weer ten gevolge van klimaatverandering. Tegelijkertijd staat de energietransitie voor de deur. We moeten omschakelen naar alternatieve brandstoffen.
Nederlandse steden niet op hitte gebouwd Het was warm, warmer, het warmst de afgelopen weken. Steden in Nederland zijn niet op deze hitte gebouwd. In de stad wordt het gemiddeld veel warmer dan op het platteland.