Doe mee met de Nationale Geluidmeetdag 2025! Op woensdag 30 april vindt voor de tweede keer de Nationale Geluidmeetdag plaats. Het doel is om inzicht te krijgen in hoe Nederlanders geluid beleven.
Atlasfestival 2025: “Vitamine L: de leefomgeving als ingrediënt voor gezondheid” Reserveer donderdag 11 september alvast in je agenda! Dan organiseert Atlas Leefomgeving het jaarlijkse Atlasfestival (voorheen Atlasconferentie) in Tiliander in het hart van Oisterwijk.
Hoe was de luchtkwaliteit in 2023? Atlas Leefomgeving actualiseert elk jaar de luchtkwaliteitskaarten. Op de Atlas vind je de nieuwe luchtkwaliteitskaarten.
Maak van jouw tuin, gevel of balkon een streektuin Wat gebeurt er als iedereen streekeigen planten in de tuin zet? Dan komen daar dieren op af die nu weinig geschikt voedsel kunnen vinden, zoals wilde bijen.
Open Huizen Dag 5 april: gebruik onze checklist en verken je nieuwe woonomgeving Zaterdag 5 april is de NVM Open Huizen Dag. Je kunt dan vrijblijvend huizen bezichtigen zonder afspraak. Een slimme koper is natuurlijk goed voorbereid.
Wat moet je weten over de overstromingsrisico’s in Nederland? Op dinsdag 25 maart 2025 organiseerde de Atlas Leefomgeving een online inspiratiesessie: ‘Overstromingsrisico’s in Nederland, welke data zijn er en wat kun je ermee’?
Zwemmen tussen wolkenkrabbers: hoe gaat Rotterdam met hitte om? Deze zomer hadden we geen officiële hittegolf, maar heet was het wel, zeker in Rotterdam. Middenin een stad kan het lastig zijn om het hoofd koel te houden.
Terugblik Atlasconferentie 2024: de wereld van generatie Alpha Atlas Leefomgeving organiseerde samen met Register Externe Veiligheid op donderdag 12 september de Atlasconferentie op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem.
Symposium 25 jaar CLO: de rol van feiten en cijfers in het maatschappelijk debat Ben jij benieuwd hoe jouw leefomgeving er voor staat? Kom dan naar het symposium De rol van feiten en cijfers in het maatschappelijk debat op dinsdag 1 oktober in Wageningen.
Nieuwe kaarten tonen aantal baby's en kinderen in oude woningen, basisscholen en kinderdagverblijven Het lood in kraanwater is soms te hoog. Dit is vooral het geval bij oude huizen gebouwd voor 1960 waar nog loden leidingen aanwezig zijn. Dit blijkt uit een onlangs gepubliceerd RIVM-rapport.