Kom naar het Atlas-festival op 11 september Hoe gezond is jouw leefomgeving eigenlijk? Tijdens het Atlasfestival 2025 verkennen we de rol van de fysieke leefomgeving als cruciaal ingrediënt voor onze gezondheid.
Deel jouw ervaringen met veranderingen in jouw buurt! Is er weleens iets veranderd in jouw buurt? Denk aan een nieuw speelpleintje, meer groen, of een aangepaste verkeerssituatie.
Hoeveel geluid is er in jouw gemeente? Atlas presenteert nieuwe kaarten vanuit de richtlijn Omgevingslawaai Woon je in een grootstedelijk gebied met meer dan 100.000 inwoners aangewezen door het rijk?
Hoe slim is jouw tuin? Doe mee met Pientere Tuinen en onderzoek je eigen tuinbodem! Hoe goed is jouw tuin voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering? In het project Pientere Tuinen meten mensen zelf in hun eigen tuin het bodemvocht en de bodemtemperatuur.
Meer biodiversiteit in je tuin? Kies de goede planten uit! Uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal blijkt dat een kwart van de Nederlandse tuinbezitters graag planten in hun tuin zet die goed zijn voor bijen, vlinders en and
Vernieuwde GGD-website over de leefomgeving Een aantal GGD’en heeft de handen ineengeslagen en een website over leefomgeving en gezondheid voor de inwoners van die leefomgeving ingericht.
Klimaat en gezondheid, een nieuw perspectief Klimaatverandering raakt aan alle thema’s op de Atlas Leefomgeving.
Blog: ‘Mama, de wereld loopt onder. Wat nu?’ Sinds kort staat het nieuwe thema Klimaat op de Atlas. Atlas-medewerker Dieneke Schram besprak dit onderwerp met haar drie zoons aan de keukentafel.
Over themagrenzen heen kijken met bril van burger op In het Westraven-gebouw van Rijkswaterstaat in Utrecht vond op donderdag 6 februari de allereerste overkoepelende Atlas-themadag plaats.
Hoe goed is Nederland beschermd tegen het water? Eind januari schreef Correspondent-medewerker Rutger Bregman de brief ‘Het water komt’. Deze is gericht aan alle Nederlanders. Hij wil de Nederlandse bevolking wakker schudden.