Werken aan een biodiverse omgeving is werken aan onszelf Met zijn stichting Bac2Nature wil Marco van Es meer kennis ontsluiten over waarom het voor onze gezondheid belangrijk is om in contact te komen met bacteriën uit de natuur.
Atlasconferentie: de wereld van generatie Alpha Op 12 september 2024 organiseert Atlas Leefomgeving de jaarlijkse Atlasconferentie.
Luwteministerie werkt aan rust in de stad. Kan het geluid even uit? De Ministerraad van Luwte kwam onlangs voor de derde keer bijeen. Eén van de ministers is stadmaker Martine Sluijs. Zij creëert luwteplekken: plekken om te ontsnappen aan de stadse drukte.
Terugblik inspiratiesessie: 'De do’s and don’ts van een integrale wijkaanpak, de wijk Pittelo in Assen' Op dinsdag 18 juni 2024 organiseerde Atlas Leefomgeving een inspiratiesessie over de do’s and don’ts van een integrale wijkaanpak.
Save the date: Atlasconferentie 2024 Reserveer donderdag 12 september alvast in je agenda! Dan organiseert Atlas Leefomgeving de jaarlijkse Atlasconferentie in de Act Eventstudio’s in Arnhem.
Hunebedden en grafheuvels: ‘oude stenen’ kijken in de natuur 'Gaan jullie weer naar die ouwe zooi kijken?' Dat kreeg ik vaak te horen op vakantie in Ierland. Een paar reisgenoten en ik wilden steeds oude Keltische overblijfselen bekijken.
Aan de slag met Klimaatadaptatie? Hier doe je dat! Klimaatverandering raakt ons allemaal. Recent onderzoek laat zien dat klimaatverandering nu al leidt tot meer sterfte door hitte.
Wat weten we dankzij de snuffelfietsers? Vorig jaar mei schreven we over het Snuffelfiets-experiment in de provincie Utrecht. Vijfhonderd fietsers hadden toen 400.000 kilometer afgelegd met een meetkastje aan het stuur.