Hoe was de luchtkwaliteit in 2023? Atlas Leefomgeving actualiseert elk jaar de luchtkwaliteitskaarten. Op de Atlas vind je de nieuwe luchtkwaliteitskaarten.
Maak van jouw tuin, gevel of balkon een streektuin Wat gebeurt er als iedereen streekeigen planten in de tuin zet? Dan komen daar dieren op af die nu weinig geschikt voedsel kunnen vinden, zoals wilde bijen.
Wat is de impact van overstromingen en extreme natheid op onze flora en fauna? Het wordt natter en de zeespiegel gaat stijgen. Dat weten we van de KNMI-scenario’s van vorig jaar. Overstromingen en extreme natheid hebben niet alleen invloed op de mens.
Update kaart vliegtuiggeluid Op Atlas Leefomgeving stond een kaart met vliegtuiggeluid uit 2020. Maar dat jaar was het aantal vliegbewegingen door corona historisch laag.
Geen plakplaatjes bij de supermarkt, maar dier- en plantensoorten sparen Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Er is nu nog maar 15 procent over van de biodiversiteit die Nederland ooit had. Dat moet anders, dachten biodiversiteitspioniers Matthijs en Daan.
Ontvang meldingen bij Stookwijzer code rood in jouw omgeving De Stookwijzer is aangepast en geeft nu stookadvies voor tijdsblokken van zes uur. Ook wordt bij windkracht 2 of minder code rood afgegeven.
Werken aan een biodiverse omgeving is werken aan onszelf Met zijn stichting Bac2Nature wil Marco van Es meer kennis ontsluiten over waarom het voor onze gezondheid belangrijk is om in contact te komen met bacteriën uit de natuur.
Aan de slag met groene gevels in hartje Utrecht Een straat in hartje Utrecht - mijn straat - verrijken met geveltuintjes. Enthousiaste buren kwamen met dit plan aan.
Welk groen in jouw buurt? Bekijk de geactualiseerde Groen-kaart De Groen-kaart op de Atlas Leefomgeving is geactualiseerd: hij toont nu de gegevens van 2022. De kaart ziet er ook anders uit.
Een groene omgeving begint in je tuin Samen aan de slag om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen.