Werk jij ook mee aan een groene, duurzame en gezonde leefomgeving? De Atlas Leefomgeving vierde op 14 april 2022 haar 15e verjaardag in het Hof van Cartesius in Utrecht. Samen met alle partners die de afgelopen jaren hard meewerkten aan de Atlas.
Atlas bestaat 15 jaar! Kijk mee terug met ons lustrumfeest! De Atlas Leefomgeving bestaat 15 jaar. Dat vierden wij met een lustrumfeest in het Hof van Cartesius in Utrecht.
Uitnodiging workshop: Is data essentieel voor succesvol participeren? Op dinsdag 31 mei van 16.00 – 17.00 uur organiseert de Atlas Leefomgeving de eerste van de nieuwe reeks maandelijkse online workshops.
Afval bestaat niet voor de natuur. Waarom wel voor ons? Dit is deel 2 van een tweeluik over wormcomposteren. De vorige keer leerden we van Ireen Laarakker van Balkonton hoe je met een wormenhotel supercompost kunt maken voor je planten.
Met alle experts om de digitale tafel tijdens Atlas-themasessies Op 9 en 11 februari vonden de Atlas-themasessies plaats. Helaas digitaal, maar dat is natuurlijk niet anders in coronatijd.
Krijg het antwoord op de meest gestelde vragen over Check je plek 2.0! Op 21 januari 2021 ging de 2.0 versie van Check je plek live! De vragen stroomden binnen. Waarom nemen jullie ‘houtrook’ niet mee in de berekeningen voor de luchtkwaliteit?
Verken je buurt: Everdien (78) uit Usselo Elke maand checkt een Nederlander zijn/haar plek! Everdien (78) woont in het buitengebied van Enschede, nabij het dorp Usselo. Samen met een architect ontwierp ze haar eigen huis.
Een wormcompostfabriekje op jouw balkon? Composteren kun je leren! Het is vandaag Darwin-dag. Darwin veranderde voorgoed onze kijk op onze ontstaansgeschiedenis. Met zijn laatste werk uit 1881 veranderde hij ook onze kijk op de worm.
Check de luchtkwaliteit in het jaar vóór COVID-19 Op de Atlas Leefomgeving actualiseren we elk jaar de luchtkaarten. De kaarten van 2019 laten een verbetering van de luchtkwaliteit zien ten opzichte van 2013-2018.
Stadslandbouw, niet zomaar een trend! Stadslandbouw is sterk in opkomst. In steeds meer steden gebruiken stadsbewoners onbenutte stukjes land voor voedselproductie.