Mijn droom: meer ruimte voor natuur in de stad Atlas-medewerker Stéphanie Wesselink is een geboren en getogen Rotterdammer en een echt stadsmens. Maar ze is ook gek op de natuur. Die staat onder druk in steden.
Monumentale bomen op de kaart Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe kaart Monumentale Bomen. Deze kaart laat alle bomen uit het Landelijk Register van Monumentale Bomen van de Bomenstichting zien.
Van World Biodiversity Day naar bee-odiversity in mijn achtertuin Biodiversiteit is een voorwaarde voor ons welzijn en onze gezondheid. Dat maakte de World Health Organization (WHO) duidelijk op 22 mei, de internationale dag van de biodiversiteit.
Bodem dooie boel? Schijn bedriegt! Wat kun je zelf doen om je leefomgeving te verbeteren? Het Atlas-team bezoekt drie experts. We namen eerder een kijkje in de tuin van moesmeisje Kim Nelissen en meteoroloog Grieta Spannenburg.
Haal een frisse neus op je thuiswerkdag of in je staycation Nu de regels per 1 juli een beetje zijn versoepeld, kan er steeds meer in tijden van corona. Maar ook na 1 juli werken nog steeds veel mensen thuis.
Challenge ontwerpwedstrijd: de huizenzoeker Doe mee aan onze ontwerpwedstrijd. Challenge: Huizenzoeker zoekt informatie over kwaliteit leefomgeving
Kom ook naar de GLOBE-dag op 27 maart De GLOBE-dag vindt op dinsdag 27 maart plaats op de Wageningen Universiteit. Kom ook en maak van uw leerlingen echte onderzoekers!
Niet alleen droge voeten, maar ook prachtig erfgoed Het thema van Open Monumentendag komend weekend is 'In Europa'. Uniek aan Nederland is ons 'gemaakte landschap'. Naast droge voeten leverde dit ook mooie stukjes erfgoed op.
Over schotten heen denken Sinds een jaar werkt ingenieursbureau Movares met de Atlas Leefomgeving en de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Zij zetten deze informatie in bij het maken van een quick scan.
Is uw omgeving groen genoeg? In de Atlas Leefomgeving is nu tot op buurtniveau het aandeel bomen, struiken en lage vegetatie te bekijken.