Inspiratiesessie: Funderingsproblematiek op de kaart Op dinsdag 17 juni organiseert de Atlas Leefomgeving de online inspiratiesessie 'Funderingsproblematiek op de kaart'. Don Zandbergen is ingenieur bij Fundermaps, een applica
Test jouw kennis van de Nederlandse leefomgeving! Hoe goed ken jij de Nederlandse leefomgeving? Het team van Atlas Leefomgeving ontwikkelde samen met Sogelink Nederland het Atlas-spel.
Molenlandschappen zijn prachtige waterbuffers Hoe bescherm je belangrijk erfgoed én help je de natuur een handje?
Terugblik online inspiratiesessie: 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee?' Het Atlas-team organiseerde op dinsdag 22 april 2025 voor de tweede keer een inspiratiesessie over de top 15 best bezochte kaarten uit 2024.
Nieuwe kaart laat bodemdaling in Nederland zien Bodembeweging is actueel. Denk aan de aardbevingen in Groningen of de huizen in veengebieden die scheuren en verzakkingen vertoonden afgelopen zomer door de droogte.
Voor 42 euro meet u zelf fijnstof De technologie voor het meten van luchtkwaliteit verandert momenteel snel. Iedereen kan nu zelf de luchtkwaliteit meten met goedkope meetapparaatjes.
Hoe licht is Nederland? Het was zaterdag 27 oktober Nacht van de Nacht. Bedrijven en gemeenten doofden de lichten van gebouwen en reclameverlichting. Maar waarom een Nacht van de Nacht?
Over schotten heen denken Sinds een jaar werkt ingenieursbureau Movares met de Atlas Leefomgeving en de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Zij zetten deze informatie in bij het maken van een quick scan.
Is uw omgeving groen genoeg? In de Atlas Leefomgeving is nu tot op buurtniveau het aandeel bomen, struiken en lage vegetatie te bekijken.
Lymekaarten nu ook in Atlas In juni en juli zijn er de meeste tekenbeten. De ziekte van Lyme wordt overgedragen door teken. In de Atlas is een kaart opgenomen die diagnoses van Lyme laat zien.