Werken aan een biodiverse omgeving is werken aan onszelf Met zijn stichting Bac2Nature wil Marco van Es meer kennis ontsluiten over waarom het voor onze gezondheid belangrijk is om in contact te komen met bacteriën uit de natuur.
Atlasconferentie: de wereld van generatie Alpha Op 12 september 2024 organiseert Atlas Leefomgeving de jaarlijkse Atlasconferentie.
Workshop Meer dan 52wekenduurzaam: hoe krijg je mensen op een lichtvoetige manier mee om duurzamer te leven? Op dinsdag 26 oktober organiseert de Atlas Leefomgeving de tweede online workshop van een reeks maandelijkse workshops.
Hoe word je een paddenpoelprins(es)? Paddenpoelen worden steeds populairder. Maar de aanleg van zo’n poel kost toch de nodige voorbereiding. Waar moet je op letten?
Van geluksplekken en duurzame doeners doeners in Utrecht In de mooie omgeving van tuinderij Amelis'Hof presenteerde Liesbeth Paardekooper op woensdag 25 augustus haar boek Gelukkig Utrecht: op pad met duurzame doeners.
Je leefomgeving verbeteren? Ga het dak op! Groene daken hebben veel voordelen: voor onze directe leefomgeving, maar ook voor onszelf. Denk alleen maar aan wateropvang en meer biodiversiteit.
Over schotten heen denken Sinds een jaar werkt ingenieursbureau Movares met de Atlas Leefomgeving en de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Zij zetten deze informatie in bij het maken van een quick scan.
Is uw omgeving groen genoeg? In de Atlas Leefomgeving is nu tot op buurtniveau het aandeel bomen, struiken en lage vegetatie te bekijken.
Lymekaarten nu ook in Atlas In juni en juli zijn er de meeste tekenbeten. De ziekte van Lyme wordt overgedragen door teken. In de Atlas is een kaart opgenomen die diagnoses van Lyme laat zien.