Hoe gingen onze voorouders met hitte om? Na alle regen lijkt de zomer misschien toch te komen. Dat hopen we dan maar. Hoe gingen mensen twee eeuwen geleden met hitte om?
Duurzaam verbouwen, hoe pak je dat aan? Volgens het Klimaatakkoord van de Rijksoverheid moet onze energievoorziening vóór 2050 bijna geheel duurzaam en klimaatneutraal zijn.
Je leefomgeving verbeteren? Ga aan de slag in je eigen tuin! Een groene tuin is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook erg nuttig. Met een groene tuin verwelkom je allerlei dieren in je tuin.
Nieuw bij thema Geluid: pagina geluid van windturbines Nederland schakelt over naar zon- en windenergie: energiebronnen die nooit opraken. Je ziet dus meer windmolens, ook wel windturbines genoemd.
De kracht van kunst: Claudy Jongstra strijdt voor behoud van aarde Net als Picasso’s schilderij Guernica reist het kunstwerk Guernica de la Ecología van kunstenaar en activist Claudy Jongstra de wereld rond. Natascha Libbert
Over schotten heen denken Sinds een jaar werkt ingenieursbureau Movares met de Atlas Leefomgeving en de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Zij zetten deze informatie in bij het maken van een quick scan.
Is uw omgeving groen genoeg? In de Atlas Leefomgeving is nu tot op buurtniveau het aandeel bomen, struiken en lage vegetatie te bekijken.
Lymekaarten nu ook in Atlas In juni en juli zijn er de meeste tekenbeten. De ziekte van Lyme wordt overgedragen door teken. In de Atlas is een kaart opgenomen die diagnoses van Lyme laat zien.