Hoe gingen onze voorouders met hitte om? Na alle regen lijkt de zomer misschien toch te komen. Dat hopen we dan maar. Hoe gingen mensen twee eeuwen geleden met hitte om?
Duurzaam verbouwen, hoe pak je dat aan? Volgens het Klimaatakkoord van de Rijksoverheid moet onze energievoorziening vóór 2050 bijna geheel duurzaam en klimaatneutraal zijn.
Nieuwe kaart laat bodemdaling in Nederland zien Bodembeweging is actueel. Denk aan de aardbevingen in Groningen of de huizen in veengebieden die scheuren en verzakkingen vertoonden afgelopen zomer door de droogte.
Voor 42 euro meet u zelf fijnstof De technologie voor het meten van luchtkwaliteit verandert momenteel snel. Iedereen kan nu zelf de luchtkwaliteit meten met goedkope meetapparaatjes.
Hoe licht is Nederland? Het was zaterdag 27 oktober Nacht van de Nacht. Bedrijven en gemeenten doofden de lichten van gebouwen en reclameverlichting. Maar waarom een Nacht van de Nacht?
Denk mee over informatieproducten Omgevingswet Dit is een oproep om mee te denken. Geldend voor planmakers, vergunningverleners en domeindeskundigen bij alle overheden.
Met uw hulp op weg naar beter bruikbare Atlassen Hoe zouden uw ideale Atlas Leefomgeving en Atlas Natuurlijk Kapitaal eruit zien? Om deze vraag te beantwoorden, is in juni een korte enquête uitgezet. De resultaten zijn binnen!
Buitenplaatsen als gezonde uitwijk Het zijn vaak onbekende parels. Misschien fietst u er wel dagelijks langs, zonder te weten wat voor moois er te zien is.