Hoe gebruik je de nieuwe tool Vind je plek? Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe tool Vind je plek. Deze tool helpt om een leefomgeving te vinden die bij jouw persoonlijke wensen past.
Goede voornemens voor het klimaat? Zo haal je ze in 2025 wel! Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk.
Geen plakplaatjes bij de supermarkt, maar dier- en plantensoorten sparen Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Er is nu nog maar 15 procent over van de biodiversiteit die Nederland ooit had.
Milieugezondheidsrisico’s (MGR) van Overijssel tot Eindhoven De kaart Milieu Gezondheids Risico (MGR) op de Atlas Leefomgeving geeft een inschatting van de effecten van zowel luchtvervuiling als geluid.
Waar kan jij afkoelen? Het is warm deze week, tropische hitte bereikt ons land en vooral in het (zuid)oosten zullen de mussen van de daken vallen.
Johan van den Hout blikt terug op acht jaar Atlas Leefomgeving Tijdens de Atlas Werkconferentie op 16 mei jl. was Johan van den Hout in zijn rol van gedeputeerde één van de gastheren.
Kidsbeweegroute: van burgerinitiatief naar bedrijf met landelijke uitrol Eind mei 2019 onthulde Magda Mali haar twaalfde Kidsbeweegroute te midden van een heleboel kinderen en lokale partijen in Zwolle Zuid.
Hooikoortsverwachting voor gras op de kaart Het hooikoortsseizoen is volop aan de gang. Na de pollen die vrijkomen van berken en elzen is nu het seizoen van de graspollen aangebroken.
Een frisse start van het nieuwe jaar? Het einde van 2017 valt nu echt niet meer te ontkennen. Voor de meeste mensen een groot feest, maar voor de luchtwegen van veel Nederlanders toch iets minder.
Stevige geodata-ambities bij Avans, een interview De Atlas wordt inmiddels door heel wat partijen omarmd. Zo ook door docenten. We spreken Maurits Dorlandt van Avans: "Ik geloof heilig in deze vorm van informatievoorziening."