Uitnodiging inspiratiesessie 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee? ' De ‘Bodemkaart van Nederland’ stond in de top 15 best bezochte kaarten 2024 van de Atlas Leefomgeving. Zo’n 35.000 bezoekers bezochten de kaart.
"God schiep de aarde maar de Nederlanders Nederland" - drie boeken over water Duik deze Boekenweek onder in de wondere waterwereld. Het mooie aan lezen is dat je dit kunt doen met je voeten op het droge.
Wat is de impact van overstromingen en extreme natheid op onze flora en fauna? Het wordt natter en de zeespiegel gaat stijgen. Dat weten we van de KNMI-scenario’s van vorig jaar. Overstromingen en extreme natheid hebben niet alleen invloed op de mens.
Uitnodiging inspiratiesessie Overstromingsrisico’s in Nederland, welke data zijn er en wat kun je ermee? Op dinsdag 25 maart van 15.30 - 16.30 uur organiseert Atlas Leefomgeving de online inspiratiesessie ‘Overstromingsrisico’s in Nederland: welke data zijn er en wat kun je ermee?’ J
Update kaart vliegtuiggeluid Op Atlas Leefomgeving stond een kaart met vliegtuiggeluid uit 2020. Maar dat jaar was het aantal vliegbewegingen door corona historisch laag.
Maak kennis met vijf unieke Atlas-kaarten De Atlas Leefomgeving streeft ernaar de meest actuele kaarten te tonen. Sommige kaarten kunnen we minder vaak actualiseren dan andere kaarten.
Een frisse start van het nieuwe jaar? Het einde van 2017 valt nu echt niet meer te ontkennen. Voor de meeste mensen een groot feest, maar voor de luchtwegen van veel Nederlanders toch iets minder.
Stevige geodata-ambities bij Avans, een interview De Atlas wordt inmiddels door heel wat partijen omarmd. Zo ook door docenten. We spreken Maurits Dorlandt van Avans: "Ik geloof heilig in deze vorm van informatievoorziening."
Milieu-effecten stoppen niet bij de grens Op veel gebieden vindt er samenwerking met Duitsland plaats. Er wordt ook hard gewerkt aan grensoverschrijdend kaartmateriaal. Dat is nog een hele uitdaging.