Hoe gebruik je de nieuwe tool Vind je plek? Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe tool Vind je plek. Deze tool helpt om een leefomgeving te vinden die bij jouw persoonlijke wensen past.
Goede voornemens voor het klimaat? Zo haal je ze in 2025 wel! Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk. We worstelen allemaal met bepaalde keuzes, zo ook het Atlas-team.
Geen plakplaatjes bij de supermarkt, maar dier- en plantensoorten sparen Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Er is nu nog maar 15 procent over van de biodiversiteit die Nederland ooit had. Dat moet anders, dachten biodiversiteitspioniers Matthijs en Daan.
Afval bestaat niet voor de natuur. Waarom wel voor ons? Dit is deel 2 van een tweeluik over wormcomposteren. De vorige keer leerden we van Ireen Laarakker van Balkonton hoe je met een wormenhotel supercompost kunt maken voor je planten.
Met alle experts om de digitale tafel tijdens Atlas-themasessies Op 9 en 11 februari vonden de Atlas-themasessies plaats. Helaas digitaal, maar dat is natuurlijk niet anders in coronatijd.
Krijg het antwoord op de meest gestelde vragen over Check je plek 2.0! Op 21 januari 2021 ging de 2.0 versie van Check je plek live! De vragen stroomden binnen. Waarom nemen jullie ‘houtrook’ niet mee in de berekeningen voor de luchtkwaliteit?
Verken je buurt: Everdien (78) uit Usselo Elke maand checkt een Nederlander zijn/haar plek! Everdien (78) woont in het buitengebied van Enschede, nabij het dorp Usselo. Samen met een architect ontwierp ze haar eigen huis.
Een wormcompostfabriekje op jouw balkon? Composteren kun je leren! Het is vandaag Darwin-dag. Darwin veranderde voorgoed onze kijk op onze ontstaansgeschiedenis. Met zijn laatste werk uit 1881 veranderde hij ook onze kijk op de worm.
Check de luchtkwaliteit in het jaar vóór COVID-19 Op de Atlas Leefomgeving actualiseren we elk jaar de luchtkaarten. De kaarten van 2019 laten een verbetering van de luchtkwaliteit zien ten opzichte van 2013-2018.
Met GO! Utrecht naar gezonde leefomgeving Het RIVM heeft in het project Gezonde Omgeving Utrecht (GO! Utrecht) onderzocht hoe de leefomgeving in 9 Utrechtse wijken gezonder kan worden gemaakt.