Uitnodiging inspiratiesessie 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee? ' De ‘Bodemkaart van Nederland’ stond in de top 15 best bezochte kaarten 2024 van de Atlas Leefomgeving. Zo’n 35.000 bezoekers bezochten de kaart.
"God schiep de aarde maar de Nederlanders Nederland" - drie boeken over water Duik deze Boekenweek onder in de wondere waterwereld. Het mooie aan lezen is dat je dit kunt doen met je voeten op het droge. Ontdek de bijzonder geschiedenis van het voormalige eiland Schokland.
Wat is de impact van overstromingen en extreme natheid op onze flora en fauna? Het wordt natter en de zeespiegel gaat stijgen. Dat weten we van de KNMI-scenario’s van vorig jaar. Overstromingen en extreme natheid hebben niet alleen invloed op de mens.
Een week lang de boom in het zonnetje Een hele week speciaal in het teken van de boom? Ja! Van 9 t/m 14 mei wordt de boom in het zonnetje gezet.
Challenge ontwerpstrijd: de beleidsmaker met gezondheidsambities Doe mee aan onze ontwerpwedstrijd! Challenge: de beleidsmaker die de gezondheid van inwoners in een wijk wil verbeteren.
Bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater In de Atlas Leefomgeving staan twee nieuwe kaarten over bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater. Deze kaarten komen uit de Bestrijdingsmiddelenatlas.
Atlas-kaarten geven inzicht bij Stadsvisie Ede De op komst zijnde Omgevingswet verplicht elke gemeente in Nederland een Omgevingsvisie op te stellen. De gemeente Ede wilde geen papieren rapport met mooie plannen, maar een online product.