Groene tips tegen winterdips Deze maanden zitten boordevol grijze en regenachtige dagen. Het is donker, je motivatie voor werk of andere activiteiten is ver te zoeken… Gelukkig is er iets dat kan helpen: de natuur in!
De otter is terug en ander positief natuurnieuws uit 2021 Met al het sombere nieuws van het afgelopen jaar is het tijd om terug te blikken op het positieve natuurnieuws uit 2021.
Maak een reis door 12.000 jaar landschapsgeschiedenis Hoe veranderde een grote, koude en dunbevolkte steppe in het dichtbevolkte Nederland van nu waarin elke vierkante meter een functie heeft?
Workshop REV co-creatie: persona’s als basis voor Atlas Leefomgeving kaarten Op dinsdag 25 januari 2022 organiseert de Atlas Leefomgeving de vierde workshop van een reeks maandelijkse online workshops. De Atlas Leefomgeving heeft binnen het thema veiligheid kaartbeelde
Verbeteren van luchtkwaliteit leidt altijd tot gezondheidswinst Onlangs geleden deden het Longfonds, zorgverleners en wetenschappers een dringende oproep aan de Tweede Kamer.
Op ontdekkingstocht door ons groene erfgoed Het weekend van 14 en 15 september is het Open Monumentendag. Het thema is 'Plekken van plezier'. Ook in de natuur zijn dergelijke plekken te ontdekken.
Samen meten-portaal vernieuwd Steeds meer mensen meten zelf de luchtkwaliteit. Het RIVM heeft een 'samen meten' portaal om de resultaten met elkaar te delen. Eind maart is dit portaal vernieuwd.
Veel minder fijnstof in de lucht, maar we zijn er nog niet In de Atlas Leefomgeving staan vanaf 2013 de jaargemiddelde kaarten van fijnstof. Deze kaarten geven de gemiddelde concentraties van fijnstof (PM10) over het hele land weer.
HAS-studenten onderzoeken hoe Atlas Leefomgeving inzetbaar is in basisonderwijs De Atlas Leefomgeving biedt interessante mogelijkheden voor het onderwijs. Maar dan moeten leerlingen de Atlas wel kunnen gebruiken.