Inspiratiesessie: Funderingsproblematiek op de kaart Op dinsdag 17 juni organiseert de Atlas Leefomgeving de online inspiratiesessie 'Funderingsproblematiek op de kaart'. Don Zandbergen is ingenieur bij Fundermaps, een applica
Test jouw kennis van de Nederlandse leefomgeving! Hoe goed ken jij de Nederlandse leefomgeving? Het team van Atlas Leefomgeving ontwikkelde samen met Sogelink Nederland het Atlas-spel.
Molenlandschappen zijn prachtige waterbuffers Hoe bescherm je belangrijk erfgoed én help je de natuur en handje?
Terugblik online inspiratiesessie: 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee?' Het Atlas-team organiseerde op dinsdag 22 april 2025 voor de tweede keer een inspiratiesessie over de top 15 best bezochte kaarten uit 2024.
Workshop Meer dan 52wekenduurzaam: hoe krijg je mensen op een lichtvoetige manier mee om duurzamer te leven? Op dinsdag 26 oktober organiseert de Atlas Leefomgeving de tweede online workshop van een reeks maandelijkse workshops.
Hoe word je een paddenpoelprins(es)? Paddenpoelen worden steeds populairder. Maar de aanleg van zo’n poel kost toch de nodige voorbereiding. Waar moet je op letten?
Van geluksplekken en duurzame doeners doeners in Utrecht In de mooie omgeving van tuinderij Amelis'Hof presenteerde Liesbeth Paardekooper op woensdag 25 augustus haar boek Gelukkig Utrecht: op pad met duurzame doeners.
Je leefomgeving verbeteren? Ga het dak op! Groene daken hebben veel voordelen: voor onze directe leefomgeving, maar ook voor onszelf. Denk alleen maar aan wateropvang en meer biodiversiteit.
Nieuwe kaarten tonen aantal baby's en kinderen in oude woningen, basisscholen en kinderdagverblijven Het lood in kraanwater is soms te hoog. Dit is vooral het geval bij oude huizen gebouwd voor 1960 waar nog loden leidingen aanwezig zijn.
Geluid- en luchtkwaliteit sterk verbeterd in Maastricht na inrichting Groene Loper De Atlassen zijn voortdurend in ontwikkeling. Kort geleden is de Geluidskaart wegverkeer vernieuwd en eerder dit jaar de luchtkwaliteitskaarten.