Inspiratiesessie: Funderingsproblematiek op de kaart Op dinsdag 17 juni organiseert de Atlas Leefomgeving de online inspiratiesessie 'Funderingsproblematiek op de kaart'. Don Zandbergen is ingenieur bij Fundermaps, een applica
Test jouw kennis van de Nederlandse leefomgeving! Hoe goed ken jij de Nederlandse leefomgeving? Het team van Atlas Leefomgeving ontwikkelde samen met Sogelink Nederland het Atlas-spel.
Molenlandschappen zijn prachtige waterbuffers Hoe bescherm je belangrijk erfgoed én help je de natuur een handje?
Terugblik online inspiratiesessie: 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee?' Het Atlas-team organiseerde op dinsdag 22 april 2025 voor de tweede keer een inspiratiesessie over de top 15 best bezochte kaarten uit 2024.
“Het gaat om onze toekomst”; jongeren verdienen een structurele plek aan tafel De volle focus op klimaat en een structurele plek voor jongeren aan de politieke tafel. Daar werkt de Jonge Klimaatbeweging (JKB) aan.
'Hoor de Hofbogen'; er zit muziek in stadsnatuur Met zeven stadsprojecten maakt Rotterdam ruimte voor groen en biodiversiteit. Tegelijkertijd wil Rotterdam geluidsoverlast aanpakken.
De Atlas-kaarten voor XYZ-generatie in een andere dimensie bij Feel It! De Atlas was onderdeel van Feel It De Expo! binnen het programma Arts & Culture van Amsterdam Dance Event (ADE).
Update thema Geluid Onze themapagina’s van Geluid zijn ge-updatet. We gebruiken duidelijke taal en meer beeld om de website toegankelijker te maken. De Atlas is namelijk voor iedereen. Foto Paul Bijkerk
Nieuwe kaarten tonen aantal baby's en kinderen in oude woningen, basisscholen en kinderdagverblijven Het lood in kraanwater is soms te hoog. Dit is vooral het geval bij oude huizen gebouwd voor 1960 waar nog loden leidingen aanwezig zijn.
Geluid- en luchtkwaliteit sterk verbeterd in Maastricht na inrichting Groene Loper De Atlassen zijn voortdurend in ontwikkeling. Kort geleden is de Geluidskaart wegverkeer vernieuwd en eerder dit jaar de luchtkwaliteitskaarten.