Hoe gebruik je de nieuwe tool Vind je plek? Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe tool Vind je plek. Deze tool helpt om een leefomgeving te vinden die bij jouw persoonlijke wensen past.
Goede voornemens voor het klimaat? Zo haal je ze in 2025 wel! Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk. We worstelen allemaal met bepaalde keuzes, zo ook het Atlas-team.
Geen plakplaatjes bij de supermarkt, maar dier- en plantensoorten sparen Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Er is nu nog maar 15 procent over van de biodiversiteit die Nederland ooit had. Dat moet anders, dachten biodiversiteitspioniers Matthijs en Daan.
Licht uit en sterren aan! Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) roepen mensen op om sterren te gaan tellen.
2020: een bijzonder jaar voor de luchtkwaliteit Het was een bijzonder jaar: 2020. Opeens was er corona en de lockdown overviel ons allemaal. Niet naar je werk en minder bezoekjes aan familie en vrienden.
Vernieuwde GGD-website over de leefomgeving Een aantal GGD’en heeft de handen ineengeslagen en een website over leefomgeving en gezondheid voor de inwoners van die leefomgeving ingericht.
Klimaat en gezondheid, een nieuw perspectief Klimaatverandering raakt aan alle thema’s op de Atlas Leefomgeving.
Blog: ‘Mama, de wereld loopt onder. Wat nu?’ Sinds kort staat het nieuwe thema Klimaat op de Atlas. Atlas-medewerker Dieneke Schram besprak dit onderwerp met haar drie zoons aan de keukentafel. Wil er iets veranderen, moet iedereen mee doen.
Over themagrenzen heen kijken met bril van burger op In het Westraven-gebouw van Rijkswaterstaat in Utrecht vond op donderdag 6 februari de allereerste overkoepelende Atlas-themadag plaats.
Hoe goed is Nederland beschermd tegen het water? Eind januari schreef Correspondent-medewerker Rutger Bregman de brief ‘Het water komt’. Deze is gericht aan alle Nederlanders. Hij wil de Nederlandse bevolking wakker schudden.