Hoe gingen onze voorouders met hitte om? Na alle regen lijkt de zomer misschien toch te komen. Dat hopen we dan maar. Hoe gingen mensen twee eeuwen geleden met hitte om?
Duurzaam verbouwen, hoe pak je dat aan? Volgens het Klimaatakkoord van de Rijksoverheid moet onze energievoorziening vóór 2050 bijna geheel duurzaam en klimaatneutraal zijn.
De otter is terug en ander positief natuurnieuws uit 2021 Met al het sombere nieuws van het afgelopen jaar is het tijd om terug te blikken op het positieve natuurnieuws uit 2021.
Maak een reis door 12.000 jaar landschapsgeschiedenis Hoe veranderde een grote, koude en dunbevolkte steppe in het dichtbevolkte Nederland van nu waarin elke vierkante meter een functie heeft?
Workshop REV co-creatie: persona’s als basis voor Atlas Leefomgeving kaarten Op dinsdag 25 januari 2022 organiseert de Atlas Leefomgeving de vierde workshop van een reeks maandelijkse online workshops. De Atlas Leefomgeving heeft binnen het thema veilighei
Stadslandbouw, niet zomaar een trend! Stadslandbouw is sterk in opkomst. In steeds meer steden gebruiken stadsbewoners onbenutte stukjes land voor voedselproductie.
Atlas Leefomgeving werkt samen met PBL aan Atlas van de Regio Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) lanceert op 10 november de Atlas van de Regio.
Verken de buurt... Ketty uit Weert Elke maand checkt een Nederlander zijn/haar plek! Dit keer de beurt aan Ketty (68).
At Atlas lanceert social mediacampagne Check je plek Jaaaa, het is zo ver! Je kunt ons nu ook op Facebook en Instagram volgen.
Waar is het licht in Nederland en mag dat iets minder? Met de Nacht van de Nacht vraagt Natuur- en Milieufederaties jaarlijks aandacht voor lichtvervuiling. De zestiende editie op zaterdag 24 oktober wordt door corona anders dan anders.