Hoe gebruik je de nieuwe tool Vind je plek? Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe tool Vind je plek. Deze tool helpt om een leefomgeving te vinden die bij jouw persoonlijke wensen past.
Goede voornemens voor het klimaat? Zo haal je ze in 2025 wel! Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk.
Geen plakplaatjes bij de supermarkt, maar dier- en plantensoorten sparen Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Er is nu nog maar 15 procent over van de biodiversiteit die Nederland ooit had.
Luwteministerie werkt aan rust in de stad. Kan het geluid even uit? De Ministerraad van Luwte kwam onlangs voor de derde keer bijeen. Eén van de ministers is stadmaker Martine Sluijs.
Terugblik inspiratiesessie: 'De do’s and don’ts van een integrale wijkaanpak, de wijk Pittelo in Assen' Op dinsdag 18 juni 2024 organiseerde Atlas Leefomgeving een inspiratiesessie over de do’s and don’ts van een integrale wijkaanpak.
Save the date: Atlasconferentie 2024 Reserveer donderdag 12 september alvast in je agenda! Dan organiseert Atlas Leefomgeving de jaarlijkse Atlasconferentie in de Act Eventstudio’s in Arnhem.
Tegelwippen: maak jouw stukje natuur in de stad Tot 30 september vindt het NK Tegelwippen plaats. Met als doel om zoveel mogelijk tuinen in Nederland groener te maken.
Gezonde groene leefomgeving Een groene gezonde leefomgeving voor iedereen. In gemeenten, buurten en wijken. Gezondheid en leefomgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Imke (35) uit Amsterdam-Noord Imke heeft geen auto’s voor de deur en spot mensen die vogels spotten. Hij kan kiezen uit maar liefst vier mooie groene plekken om hard te lopen. Is dit wel echt Amsterdam?
Met belevingsapp MEES op weg naar een schonere, stillere leefomgeving Je fietst een rondje door de provincie Utrecht. Onderweg denk je: hier kan het best wat groener of minder druk. Straks kun jij dat in een app direct melden.