Inspiratiesessie: Funderingsproblematiek op de kaart Op dinsdag 17 juni organiseert de Atlas Leefomgeving de online inspiratiesessie 'Funderingsproblematiek op de kaart'. Don Zandbergen is ingenieur bij Fundermaps, een applica
Test jouw kennis van de Nederlandse leefomgeving! Hoe goed ken jij de Nederlandse leefomgeving? Het team van Atlas Leefomgeving ontwikkelde samen met Sogelink Nederland het Atlas-spel.
Molenlandschappen zijn prachtige waterbuffers Hoe bescherm je belangrijk erfgoed én help je de natuur een handje?
Terugblik online inspiratiesessie: 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee?' Het Atlas-team organiseerde op dinsdag 22 april 2025 voor de tweede keer een inspiratiesessie over de top 15 best bezochte kaarten uit 2024.
Challenge ontwerpwedstrijd: de huizenzoeker Doe mee aan onze ontwerpwedstrijd. Challenge: Huizenzoeker zoekt informatie over kwaliteit leefomgeving
Kom ook naar de GLOBE-dag op 27 maart De GLOBE-dag vindt op dinsdag 27 maart plaats op de Wageningen Universiteit. Kom ook en maak van uw leerlingen echte onderzoekers!
Niet alleen droge voeten, maar ook prachtig erfgoed Het thema van Open Monumentendag komend weekend is 'In Europa'. Uniek aan Nederland is ons 'gemaakte landschap'. Naast droge voeten leverde dit ook mooie stukjes erfgoed op.
Over schotten heen denken Sinds een jaar werkt ingenieursbureau Movares met de Atlas Leefomgeving en de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Zij zetten deze informatie in bij het maken van een quick scan.
Is uw omgeving groen genoeg? In de Atlas Leefomgeving is nu tot op buurtniveau het aandeel bomen, struiken en lage vegetatie te bekijken.
Lymekaarten nu ook in Atlas In juni en juli zijn er de meeste tekenbeten. De ziekte van Lyme wordt overgedragen door teken. In de Atlas is een kaart opgenomen die diagnoses van Lyme laat zien.