Hoe gebruik je de nieuwe tool Vind je plek? Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe tool Vind je plek. Deze tool helpt om een leefomgeving te vinden die bij jouw persoonlijke wensen past.
Goede voornemens voor het klimaat? Zo haal je ze in 2025 wel! Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk.
Geen plakplaatjes bij de supermarkt, maar dier- en plantensoorten sparen Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Er is nu nog maar 15 procent over van de biodiversiteit die Nederland ooit had.
Maak je eigen fietsroute op de Fiets naar je Werk Dag De Fiets naar je Werk Dag komt eraan op 24 september! Waarschijnlijk werken velen van jullie thuis vanwege corona. Maar ook als je vanuit huis werkt, kun je mee doen.
Verken de buurt...Oualid uit Overvecht Elke maand checkt een Nederlander zijn/haar plek! Dit keer is Oualid (13) aan de beurt. Hij woont in de Utrechtse wijk Overvecht.
Check je plek 2.0 komt eraan! Het Atlas-team lanceerde op 14 mei de nieuwe tool Check je plek. Gebruikers vullen hun adres in en krijgen met een klik een overzicht van de kwaliteit van hun eigen leefomgeving.
De natuur viert feest. Vier jij mee? Ontdek de natuur aankomend weekend tijdens het grensoverschrijdende FĂȘte de la natuur. IVN Natuureducatie initieert deze 7de editie van dit natuurfeest.
Over schotten heen denken Sinds een jaar werkt ingenieursbureau Movares met de Atlas Leefomgeving en de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Zij zetten deze informatie in bij het maken van een quick scan.
Is uw omgeving groen genoeg? In de Atlas Leefomgeving is nu tot op buurtniveau het aandeel bomen, struiken en lage vegetatie te bekijken.
Lymekaarten nu ook in Atlas In juni en juli zijn er de meeste tekenbeten. De ziekte van Lyme wordt overgedragen door teken. In de Atlas is een kaart opgenomen die diagnoses van Lyme laat zien.