Luwteministerie werkt aan rust in de stad. Kan het geluid even uit? De Ministerraad van Luwte kwam onlangs voor de derde keer bijeen. Eén van de ministers is stadmaker Martine Sluijs.
Terugblik inspiratiesessie: 'De do’s and don’ts van een integrale wijkaanpak, de wijk Pittelo in Assen' Op dinsdag 18 juni 2024 organiseerde Atlas Leefomgeving een inspiratiesessie over de do’s and don’ts van een integrale wijkaanpak.
Save the date: Atlasconferentie 2024 Reserveer donderdag 12 september alvast in je agenda! Dan organiseert Atlas Leefomgeving de jaarlijkse Atlasconferentie in de Act Eventstudio’s in Arnhem.
Heet, heter, heetst. Hoe houd jij het koel? Het belooft heet te worden komende week. Temperaturen boven de 30 graden en boven de 35°C wordt niet uitgesloten. Waar wordt het heet en waar kan je afkoeling vinden?
Nieuwe Waterkwaliteitscheck geeft beter inzicht in gezondheidsrisico’s van water in bebouwde omgeving Water en groen in steden en dorpen hebben veel positieve effecten op de volksgezondheid en de leefomgeving. Maar water kan ook risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen.
Over schotten heen denken Sinds een jaar werkt ingenieursbureau Movares met de Atlas Leefomgeving en de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Zij zetten deze informatie in bij het maken van een quick scan.
Is uw omgeving groen genoeg? In de Atlas Leefomgeving is nu tot op buurtniveau het aandeel bomen, struiken en lage vegetatie te bekijken.
Lymekaarten nu ook in Atlas In juni en juli zijn er de meeste tekenbeten. De ziekte van Lyme wordt overgedragen door teken. In de Atlas is een kaart opgenomen die diagnoses van Lyme laat zien.