Uitnodiging inspiratiesessie 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee? ' De ‘Bodemkaart van Nederland’ stond in de top 15 best bezochte kaarten 2024 van de Atlas Leefomgeving. Zo’n 35.000 bezoekers bezochten de kaart.
"God schiep de aarde maar de Nederlanders Nederland" - drie boeken over water Duik deze Boekenweek onder in de wondere waterwereld. Het mooie aan lezen is dat je dit kunt doen met je voeten op het droge. Ontdek de bijzonder geschiedenis van het voormalige eiland Schokland.
Wat is de impact van overstromingen en extreme natheid op onze flora en fauna? Het wordt natter en de zeespiegel gaat stijgen. Dat weten we van de KNMI-scenario’s van vorig jaar. Overstromingen en extreme natheid hebben niet alleen invloed op de mens.
Terugblik Atlas Werkconferentie 2023: ‘De compacte stad – de toekomst van de ruimtelijke ontwikkeling’ De Atlas Werkconferentie 2023 kon gelukkig weer als vanouds live plaatsvinden. Het thema was ‘De compacte stad – de toekomst van de ruimtelijke ontwikkeling’.
Ga op ontdekkingstocht tijdens de Open Monumentendag Staat er bij jou in de buurt een gebouw met een bordje waarop staat ‘Rijksmonument’? En ben je altijd al nieuwsgierig geweest hoe dit gebouw er vanbinnen uitziet?
Vier seizoenen in Tuin Brassica in Schalkwijk De dagen worden korter, de ochtenden koeler en de eerste pompoenen worden geoogst. De herfst is begonnen, een mooi moment voor het festival Fête de la Nature afgelopen weekend.
Over schotten heen denken Sinds een jaar werkt ingenieursbureau Movares met de Atlas Leefomgeving en de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Zij zetten deze informatie in bij het maken van een quick scan.
Is uw omgeving groen genoeg? In de Atlas Leefomgeving is nu tot op buurtniveau het aandeel bomen, struiken en lage vegetatie te bekijken.
Lymekaarten nu ook in Atlas In juni en juli zijn er de meeste tekenbeten. De ziekte van Lyme wordt overgedragen door teken. In de Atlas is een kaart opgenomen die diagnoses van Lyme laat zien.