Uitnodiging inspiratiesessie 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee? ' De ‘Bodemkaart van Nederland’ stond in de top 15 best bezochte kaarten 2024 van de Atlas Leefomgeving. Zo’n 35.000 bezoekers bezochten de kaart.
"God schiep de aarde maar de Nederlanders Nederland" - drie boeken over water Duik deze Boekenweek onder in de wondere waterwereld. Het mooie aan lezen is dat je dit kunt doen met je voeten op het droge. Ontdek de bijzonder geschiedenis van het voormalige eiland Schokland.
Wat is de impact van overstromingen en extreme natheid op onze flora en fauna? Het wordt natter en de zeespiegel gaat stijgen. Dat weten we van de KNMI-scenario’s van vorig jaar. Overstromingen en extreme natheid hebben niet alleen invloed op de mens.
De otter is terug en ander positief natuurnieuws uit 2021 Met al het sombere nieuws van het afgelopen jaar is het tijd om terug te blikken op het positieve natuurnieuws uit 2021.
Maak een reis door 12.000 jaar landschapsgeschiedenis Hoe veranderde een grote, koude en dunbevolkte steppe in het dichtbevolkte Nederland van nu waarin elke vierkante meter een functie heeft?
Workshop REV co-creatie: persona’s als basis voor Atlas Leefomgeving kaarten Op dinsdag 25 januari 2022 organiseert de Atlas Leefomgeving de vierde workshop van een reeks maandelijkse online workshops. De Atlas Leefomgeving heeft binnen het thema veiligheid kaartbeelde
Zwerfafvalophaalregeling (ZOR): minder plastic soep Begin dit jaar ging de ZOR van kracht. Deze regeling moet er aan bijdragen dat Nederland in plaats van tussenstation eindstation wordt voor plastic afval.
Wat doet geurhinder met de gezondheid? Op 20 maart 2018 organiseert VVM, het netwerk van milieuprofessionals, het Landelijk Geurcongres 2018. Wat voor invloed heeft geur op je welzijn en gezondheid?