Hoe gingen onze voorouders met hitte om? Na alle regen lijkt de zomer misschien toch te komen. Dat hopen we dan maar. Hoe gingen mensen twee eeuwen geleden met hitte om?
Duurzaam verbouwen, hoe pak je dat aan? Volgens het Klimaatakkoord van de Rijksoverheid moet onze energievoorziening vóór 2050 bijna geheel duurzaam en klimaatneutraal zijn.
Hoe verleden kansen biedt voor hedendaagse uitdagingen Oktober was de maand de Maand van de Geschiedenis. De Atlas neemt u mee terug in de tijd aan de hand van de kaarten van Jacob van Deventer. Wat zien we als we vroeger met nu vergelijken?
Save the date: Atlas Werkconferentie 14 mei 2020 Komt u volgend jaar ook naar onze werkconferentie? Zet de datum alvast in uw agenda: donderdag 14 mei 2020.
Steeds meer mensen naar de huisarts met een rode vlek na tekenbeet Je hoort steeds vaker dat iemand door een teek is gebeten. Volgens cijfers van het RIVM overkomt dit ruim 1 miljoen mensen per jaar.
Je eigen leefomgeving ontdekken tijdens Weekend van de Wetenschap Het RIVM deed op zaterdag 5 oktober mee aan het Weekend van de Wetenschap. Het Atlas-team gaf de workshop ”Check je plek”.
Tijd om duisternis weer te erkennen als oerkwaliteit van leefomgeving Op 26 oktober organiseren Natuur en Milieufederaties voor de 15de keer de Nacht van de Nacht. Doel is om de hoeveelheid lichtvervuiling te verminderen en energie te besparen.
Platform Ruimte voor Lopen wil meer plek en aandacht voor lopen Meer dan 30 overheden, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties willen meer plek en aandacht voor lopen. Deze organisaties gaan zich verenigen in het platform Ruimte voor Lopen.
Workshop Check je Plek tijdens Weekend van de Wetenschap Ken jij je eigen omgeving? Misschien denk je van wel, maar er valt nog zoveel meer te ontdekken. Echt waar! Dat kun je doen tijdens het Weekend van de Wetenschap op zaterdag 5 oktober.
Veehouderijen en gezondheidsrisico's Dagelijks krijgt de GGD veel vragen over de gezondheidseffecten van veehouderijen. Dit onderwerp krijgt ook veel aandacht in de media.