Hoe gebruik je de nieuwe tool Vind je plek? Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe tool Vind je plek. Deze tool helpt om een leefomgeving te vinden die bij jouw persoonlijke wensen past.
Goede voornemens voor het klimaat? Zo haal je ze in 2025 wel! Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk. We worstelen allemaal met bepaalde keuzes, zo ook het Atlas-team.
Geen plakplaatjes bij de supermarkt, maar dier- en plantensoorten sparen Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Er is nu nog maar 15 procent over van de biodiversiteit die Nederland ooit had. Dat moet anders, dachten biodiversiteitspioniers Matthijs en Daan.
Ga slimmer met water om en maak van jouw tuin een sponstuin! Heftige regenbuien verrassen steeds vaker steden. Riolen raken overbelast. Maar er dreigt ook een drinkwatertekort in 2030. We moeten dus slimmer met ons water omgaan. Wat kun jij zelf doen?
Geluidswandeling Ongehoord Leiden: wandeling en tijdreis ineen Het is vandaag Wereld Luisterdag. Deze dag vraagt om meer aandacht voor de geluiden om ons heen. Vaak denken we bij geluid aan lawaai van bijvoorbeeld verkeer of treinen.
Save the date: Atlas Werkconferentie 2023 Ontdek de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling tijdens de inspirerende Atlas Werkconferentie 2023 op 14 september aanstaande in het Keilepand in Rotterdam!
Challenge ontwerpstrijd: de beleidsmaker met gezondheidsambities Doe mee aan onze ontwerpwedstrijd! Challenge: de beleidsmaker die de gezondheid van inwoners in een wijk wil verbeteren.
Bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater In de Atlas Leefomgeving staan twee nieuwe kaarten over bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater. Deze kaarten komen uit de Bestrijdingsmiddelenatlas.
Atlas-kaarten geven inzicht bij Stadsvisie Ede De op komst zijnde Omgevingswet verplicht elke gemeente in Nederland een Omgevingsvisie op te stellen. De gemeente Ede wilde geen papieren rapport met mooie plannen, maar een online product.