Molenlandschappen zijn prachtige waterbuffers Hoe bescherm je belangrijk erfgoed én help je de natuur en handje?
Terugblik online inspiratiesessie: 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee?' Het Atlas-team organiseerde op dinsdag 22 april 2025 voor de tweede keer een inspiratiesessie over de top 15 best bezochte kaarten uit 2024. Dit keer stond de Bodemkaart van Nederland centraal.
Terugblik Atlas Werkconferentie 2023: ‘De compacte stad – de toekomst van de ruimtelijke ontwikkeling’ De Atlas Werkconferentie 2023 kon gelukkig weer als vanouds live plaatsvinden. Het thema was ‘De compacte stad – de toekomst van de ruimtelijke ontwikkeling’.
Ga op ontdekkingstocht tijdens de Open Monumentendag Staat er bij jou in de buurt een gebouw met een bordje waarop staat ‘Rijksmonument’? En ben je altijd al nieuwsgierig geweest hoe dit gebouw er vanbinnen uitziet?
Vier seizoenen in Tuin Brassica in Schalkwijk De dagen worden korter, de ochtenden koeler en de eerste pompoenen worden geoogst. De herfst is begonnen, een mooi moment voor het festival Fête de la Nature afgelopen weekend.
Challenge ontwerpstrijd: de beleidsmaker met gezondheidsambities Doe mee aan onze ontwerpwedstrijd! Challenge: de beleidsmaker die de gezondheid van inwoners in een wijk wil verbeteren.
Bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater In de Atlas Leefomgeving staan twee nieuwe kaarten over bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater. Deze kaarten komen uit de Bestrijdingsmiddelenatlas.
Atlas-kaarten geven inzicht bij Stadsvisie Ede De op komst zijnde Omgevingswet verplicht elke gemeente in Nederland een Omgevingsvisie op te stellen. De gemeente Ede wilde geen papieren rapport met mooie plannen, maar een online product.