Uitnodiging inspiratiesessie 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee? ' De ‘Bodemkaart van Nederland’ stond in de top 15 best bezochte kaarten 2024 van de Atlas Leefomgeving. Zo’n 35.000 bezoekers bezochten de kaart.
"God schiep de aarde maar de Nederlanders Nederland" - drie boeken over water Duik deze Boekenweek onder in de wondere waterwereld. Het mooie aan lezen is dat je dit kunt doen met je voeten op het droge. Ontdek de bijzonder geschiedenis van het voormalige eiland Schokland.
Wat is de impact van overstromingen en extreme natheid op onze flora en fauna? Het wordt natter en de zeespiegel gaat stijgen. Dat weten we van de KNMI-scenario’s van vorig jaar. Overstromingen en extreme natheid hebben niet alleen invloed op de mens.
Atlas PLUS: Blijf waar je bent, maar verroer je wel! Waarom Atlas PLUS? Iedereen werkt zo veel mogelijk thuis, ook wij als Atlassers. De bijzondere periode maakt ons creatief en zorgt dat we willen ontdekken wat nog wel mogelijk is.
Speur mee naar eeuwenoud erfgoed vanuit je bureaustoel Eeuwenoude grafheuvels ontdekken op de Utrechtse Heuvelrug vanuit je luie stoel thuis? Dat kan in het project Erfgoed Gezocht.
Blog: Hamsteren bij streekwinkels in coronatijd Laatst ging ik boodschappen doen bij een streekwinkel in Schalkwijk. Even op de fiets na een dag thuiswerken. De winkel had de nodige coronamaatregelen genomen.
Nieuwe kaart laat bodemdaling in Nederland zien Bodembeweging is actueel. Denk aan de aardbevingen in Groningen of de huizen in veengebieden die scheuren en verzakkingen vertoonden afgelopen zomer door de droogte.
Voor 42 euro meet u zelf fijnstof De technologie voor het meten van luchtkwaliteit verandert momenteel snel. Iedereen kan nu zelf de luchtkwaliteit meten met goedkope meetapparaatjes.
Hoe licht is Nederland? Het was zaterdag 27 oktober Nacht van de Nacht. Bedrijven en gemeenten doofden de lichten van gebouwen en reclameverlichting. Maar waarom een Nacht van de Nacht?