Werken aan een biodiverse omgeving is werken aan onszelf Met zijn stichting Bac2Nature wil Marco van Es meer kennis ontsluiten over waarom het voor onze gezondheid belangrijk is om in contact te komen met bacteriën uit de natuur.
Atlasconferentie: de wereld van generatie Alpha Op 12 september 2024 organiseert Atlas Leefomgeving de jaarlijkse Atlasconferentie.
Herenboeren laat zien hoe het ook kan Kan de productie van ons voedsel anders, beter en duurzamer? Herenboeren denkt van wel. Namelijk door mensen te betrekken bij hun voedselproductie.
Workshop Samenwerken aan een gelukkige leefomgeving: geef duurzame doeners een boost! Op dinsdag 28 september organiseert de Atlas Leefomgeving de eerste online workshop van een reeks maandelijkse workshops.
Big Five bij m’n Achterhoekse zomerhuis Atlas-redacteur Mirjam Kroeze woont in hartje Utrecht en heeft een zomerhuisje in de Achterhoek.
Check je plek: Tweeduizend sterren en een bloedmaan op Texel Dit voorjaar was Atlas-medewerker Dieneke Schram-Bijkerk met haar gezin op Texel. Gaat het over Texel, dan gaat het over vogels.
In het vizier van de jager: een halve eeuw Achterhoekse natuur De nieuwe Atlas-medewerker Laura groeide op in de Achterhoek. Op haar 17e verhuisde ze voor haar studie naar Leiden, drie jaar later naar Nijmegen.
Nieuwe kaart laat bodemdaling in Nederland zien Bodembeweging is actueel. Denk aan de aardbevingen in Groningen of de huizen in veengebieden die scheuren en verzakkingen vertoonden afgelopen zomer door de droogte.
Voor 42 euro meet u zelf fijnstof De technologie voor het meten van luchtkwaliteit verandert momenteel snel. Iedereen kan nu zelf de luchtkwaliteit meten met goedkope meetapparaatjes.
Hoe licht is Nederland? Het was zaterdag 27 oktober Nacht van de Nacht. Bedrijven en gemeenten doofden de lichten van gebouwen en reclameverlichting. Maar waarom een Nacht van de Nacht?