Uitnodiging inspiratiesessie 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee? ' De ‘Bodemkaart van Nederland’ stond in de top 15 best bezochte kaarten 2024 van de Atlas Leefomgeving. Zo’n 35.000 bezoekers bezochten de kaart.
"God schiep de aarde maar de Nederlanders Nederland" - drie boeken over water Duik deze Boekenweek onder in de wondere waterwereld. Het mooie aan lezen is dat je dit kunt doen met je voeten op het droge. Ontdek de bijzonder geschiedenis van het voormalige eiland Schokland.
Wat is de impact van overstromingen en extreme natheid op onze flora en fauna? Het wordt natter en de zeespiegel gaat stijgen. Dat weten we van de KNMI-scenario’s van vorig jaar. Overstromingen en extreme natheid hebben niet alleen invloed op de mens.
Bodem dooie boel? Schijn bedriegt! Wat kun je zelf doen om je leefomgeving te verbeteren? Het Atlas-team bezoekt drie experts. We namen eerder een kijkje in de tuin van moesmeisje Kim Nelissen en meteoroloog Grieta Spannenburg.
Haal een frisse neus op je thuiswerkdag of in je staycation Nu de regels per 1 juli een beetje zijn versoepeld, kan er steeds meer in tijden van corona. Maar ook na 1 juli werken nog steeds veel mensen thuis.
Check nu de beweegvriendelijkheid van uw leefomgeving De Atlas Leefomgeving heeft een nieuwe kaart: Kernindicator Beweegvriendelijke Omgeving (BVO).
Nieuwsbrief 19 Atlas actueel We luiden het nieuwe jaar in met een aantal nieuwe kaarten. Want we hebben niet stilgezeten. De kaart Bodemdaling brengt voor het eerst in heel Nederland de bodemdaling in beeld.
Thema lucht vernieuwd Lucht is belangrijk voor iedereen. Iedereen heeft zuurstof nodig en een goede luchtkwaliteit is belangrijk voor de gezondheid.