Zwemmen tussen wolkenkrabbers: hoe gaat Rotterdam met hitte om? Deze zomer hadden we geen officiële hittegolf, maar heet was het wel, zeker in Rotterdam. Middenin een stad kan het lastig zijn om het hoofd koel te houden.
Terugblik Atlasconferentie 2024: de wereld van generatie Alpha Atlas Leefomgeving organiseerde samen met Register Externe Veiligheid op donderdag 12 september de Atlasconferentie op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem.
Symposium 25 jaar CLO: de rol van feiten en cijfers in het maatschappelijk debat Ben jij benieuwd hoe jouw leefomgeving er voor staat? Kom dan naar het symposium De rol van feiten en cijfers in het maatschappelijk debat op dinsdag 1 oktober in Wageningen.
Mijlpalen moet je vieren! Op 14 mei 2020 lanceerden wij Check je plek. Hier gingen maanden noeste arbeid en denk- en rekenwerk aan vooraf.
Blog: wat leren mijn kinderen over plastic? De scholen zijn weer begonnen. Atlas-medewerker Dieneke Schram kan weer ongestoord aan Atlas Leefomgeving werken.
Watervriendelijke tuin: eerste hulp bij veranderend klimaat Wat kun je zelf doen om je leefomgeving te verbeteren? Het Atlas-team gaat op bezoek bij drie experts. Vorige keer namen we een kijkje in de tuin van Moesmeisje Kim Nelissen.
Verbeteren van luchtkwaliteit leidt altijd tot gezondheidswinst Onlangs geleden deden het Longfonds, zorgverleners en wetenschappers een dringende oproep aan de Tweede Kamer.
Op ontdekkingstocht door ons groene erfgoed Het weekend van 14 en 15 september is het Open Monumentendag. Het thema is 'Plekken van plezier'. Ook in de natuur zijn dergelijke plekken te ontdekken.
Samen meten-portaal vernieuwd Steeds meer mensen meten zelf de luchtkwaliteit. Het RIVM heeft een 'samen meten' portaal om de resultaten met elkaar te delen. Eind maart is dit portaal vernieuwd.
Veel minder fijnstof in de lucht, maar we zijn er nog niet In de Atlas Leefomgeving staan vanaf 2013 de jaargemiddelde kaarten van fijnstof. Deze kaarten geven de gemiddelde concentraties van fijnstof (PM10) over het hele land weer.