Hoe gingen onze voorouders met hitte om? Na alle regen lijkt de zomer misschien toch te komen. Dat hopen we dan maar. Hoe gingen mensen twee eeuwen geleden met hitte om?
Duurzaam verbouwen, hoe pak je dat aan? Volgens het Klimaatakkoord van de Rijksoverheid moet onze energievoorziening vóór 2050 bijna geheel duurzaam en klimaatneutraal zijn.
Bekijk de geactualiseerde Energielabelkaart De kaart 'Energielabels van gebouwen' op de Atlas Leefomgeving is geactualiseerd.
Welk groen in jouw buurt? Bekijk de geactualiseerde Groen-kaart De Groen-kaart op de Atlas Leefomgeving is geactualiseerd: hij toont nu de gegevens van 2022. De kaart ziet er ook anders uit.
Houd jij droge voeten? Bekijk het op onze nieuwe Overstromingskaart Het is vandaag Wereld Water Dag. Deze dag riep de Verenigde Naties in 1993 uit om meer bewustzijn te creëren over nationale en wereldwijde waterproblematiek.
Een groene omgeving begint in je tuin Samen aan de slag om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen.
Inspiratiesessie Energiearmoede en een gezond binnenmilieu: op zoek naar verbinding' Is er in jouw gemeente al verbinding tussen het armoede- of verduurzamingsbeleid, gezondheid en gezond wonen?
Verbeteren van luchtkwaliteit leidt altijd tot gezondheidswinst Onlangs geleden deden het Longfonds, zorgverleners en wetenschappers een dringende oproep aan de Tweede Kamer.
Op ontdekkingstocht door ons groene erfgoed Het weekend van 14 en 15 september is het Open Monumentendag. Het thema is 'Plekken van plezier'. Ook in de natuur zijn dergelijke plekken te ontdekken.
Samen meten-portaal vernieuwd Steeds meer mensen meten zelf de luchtkwaliteit. Het RIVM heeft een 'samen meten' portaal om de resultaten met elkaar te delen. Eind maart is dit portaal vernieuwd.