Groene tips tegen winterdips Deze maanden zitten boordevol grijze en regenachtige dagen. Het is donker, je motivatie voor werk of andere activiteiten is ver te zoeken… Gelukkig is er iets dat kan helpen: de natuur in!
Afval bestaat niet voor de natuur. Waarom wel voor ons? Dit is deel 2 van een tweeluik over wormcomposteren. De vorige keer leerden we van Ireen Laarakker van Balkonton hoe je met een wormenhotel supercompost kunt maken voor je planten.
Met alle experts om de digitale tafel tijdens Atlas-themasessies Op 9 en 11 februari vonden de Atlas-themasessies plaats. Helaas digitaal, maar dat is natuurlijk niet anders in coronatijd.
Krijg het antwoord op de meest gestelde vragen over Check je plek 2.0! Op 21 januari 2021 ging de 2.0 versie van Check je plek live! De vragen stroomden binnen. Waarom nemen jullie ‘houtrook’ niet mee in de berekeningen voor de luchtkwaliteit?
Verken je buurt: Everdien (78) uit Usselo Elke maand checkt een Nederlander zijn/haar plek! Everdien (78) woont in het buitengebied van Enschede, nabij het dorp Usselo. Samen met een architect ontwierp ze haar eigen huis.
Een wormcompostfabriekje op jouw balkon? Composteren kun je leren! Het is vandaag Darwin-dag. Darwin veranderde voorgoed onze kijk op onze ontstaansgeschiedenis. Met zijn laatste werk uit 1881 veranderde hij ook onze kijk op de worm.
Check de luchtkwaliteit in het jaar vóór COVID-19 Op de Atlas Leefomgeving actualiseren we elk jaar de luchtkaarten. De kaarten van 2019 laten een verbetering van de luchtkwaliteit zien ten opzichte van 2013-2018.
Hoe verleden kansen biedt voor hedendaagse uitdagingen Oktober was de maand de Maand van de Geschiedenis. De Atlas neemt u mee terug in de tijd aan de hand van de kaarten van Jacob van Deventer. Wat zien we als we vroeger met nu vergelijken?
Save the date: Atlas Werkconferentie 14 mei 2020 Komt u volgend jaar ook naar onze werkconferentie? Zet de datum alvast in uw agenda: donderdag 14 mei 2020.
Steeds meer mensen naar de huisarts met een rode vlek na tekenbeet Je hoort steeds vaker dat iemand door een teek is gebeten. Volgens cijfers van het RIVM overkomt dit ruim 1 miljoen mensen per jaar.