Hoe gebruik je de nieuwe tool Vind je plek? Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe tool Vind je plek. Deze tool helpt om een leefomgeving te vinden die bij jouw persoonlijke wensen past.
Goede voornemens voor het klimaat? Zo haal je ze in 2025 wel! Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk.
Geen plakplaatjes bij de supermarkt, maar dier- en plantensoorten sparen Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Er is nu nog maar 15 procent over van de biodiversiteit die Nederland ooit had.
Je leefomgeving verbeteren? Ga aan de slag in je eigen tuin! Een groene tuin is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook erg nuttig. Met een groene tuin verwelkom je allerlei dieren in je tuin.
Nieuw bij thema Geluid: pagina geluid van windturbines Nederland schakelt over naar zon- en windenergie: energiebronnen die nooit opraken. Je ziet dus meer windmolens, ook wel windturbines genoemd.
De kracht van kunst: Claudy Jongstra strijdt voor behoud van aarde Net als Picasso’s schilderij Guernica reist het kunstwerk Guernica de la Ecología van kunstenaar en activist Claudy Jongstra de wereld rond. Natascha Libbert
Hoe verleden kansen biedt voor hedendaagse uitdagingen Oktober was de maand de Maand van de Geschiedenis. De Atlas neemt u mee terug in de tijd aan de hand van de kaarten van Jacob van Deventer.
Save the date: Atlas Werkconferentie 14 mei 2020 Komt u volgend jaar ook naar onze werkconferentie? Zet de datum alvast in uw agenda: donderdag 14 mei 2020.
Steeds meer mensen naar de huisarts met een rode vlek na tekenbeet Je hoort steeds vaker dat iemand door een teek is gebeten. Volgens cijfers van het RIVM overkomt dit ruim 1 miljoen mensen per jaar.
Je eigen leefomgeving ontdekken tijdens Weekend van de Wetenschap Het RIVM deed op zaterdag 5 oktober mee aan het Weekend van de Wetenschap. Het Atlas-team gaf de workshop ”Check je plek”.